Avui un bàsic. El brou de pollastre o gallina és un dels recursos que tenim a la cuina i que utilitzarem com a ingredient en l'elaboració de molts altres plats. Recordeu que podeu fer el brou quan us vagi bé i conservar-lo llavors al congelador. Com podreu observar, la recepta no indica quantitats. Dependrà una mica de la quantitat de brou que voleu fer. En qualsevol cas, en el pas a pas us detallo les quantitats que he fet servir en aquest cas en particular.
gallina
ossos de pollastre escaldats
ceba
porros
pastanagues
api
naps
aigua
sal
Variants:
- En comptes de gallina, es pot fer amb carcanades de gallina o de pollastre escaldades
- També es pot fer només amb pollastre
Preparem tots els ingredients.
Posarem 5 litres d'aigua en una cassola fonda.
Hi posem un quart de gallina de la cuixa, o de pollastre si voleu.
La carcanada d'un pollastre sencer.
I deixarem bullir durant una hora, tot desgreixant-ho de tant en tant.
Passat aquest temps, hi afegirem les verdures. Un parell de pastanagues netes...
una ceba pelada...
un porro ben net...
i una fulla d'api.
Ho taparem i ho deixarem bullir durant una hora més. Saleu-ho al gust.
A continuació, podrem retirar la part comestible del pollastre o gallina...
i la resta d'ingredients sòlids...
que llençarem, ja que a banda de la pastanaga si voleu, la resta no és aprofitable.
Ara, colarem el nostre brou.
Que quedi ben net.
Si no el necessiteu de forma immediata, deixeu-ho refredar a temperatura ambient.
A continuació ja podreu omplir tapers o ampolles per guardar-ho al congelador.
Bon profit!