Avui un bàsic. El brou de pollastre o gallina és un dels recursos que tenim a la cuina i que utilitzarem com a ingredient en l'elaboració de molts altres plats. Recordeu que podeu fer el brou quan us vagi bé i conservar-lo llavors al congelador. Com podreu observar, la recepta no indica quantitats. Dependrà una mica de la quantitat de brou que voleu fer. En qualsevol cas, en el pas a pas us detallo les quantitats que he fet servir en aquest cas en particular.

Ingredients

gallina

ossos de pollastre escaldats  

ceba

porros

pastanagues

api

naps

aigua  

sal  

Variants:  

- En comptes de gallina, es pot fer amb carcanades de gallina o de pollastre escaldades  

- També es pot fer només amb pollastre

Preparació
1.

Preparem tots els ingredients.

2.

Posarem 5 litres d'aigua en una cassola fonda.

3.

Hi posem un quart de gallina de la cuixa, o de pollastre si voleu.

4.

La carcanada d'un pollastre sencer.

5.

I deixarem bullir durant una hora, tot desgreixant-ho de tant en tant.

6.

Passat aquest temps, hi afegirem les verdures. Un parell de pastanagues netes...

7.

una ceba pelada...

8.

un porro ben net...

9.

i una fulla d'api.

10.

Ho taparem i ho deixarem bullir durant una hora més. Saleu-ho al gust.

11.

A continuació, podrem retirar la part comestible del pollastre o gallina...

12.

i la resta d'ingredients sòlids...

13.

que llençarem, ja que a banda de la pastanaga si voleu, la resta no és aprofitable.

14.

Ara, colarem el nostre brou.

15.

Que quedi ben net.

16.

Si no el necessiteu de forma immediata, deixeu-ho refredar a temperatura ambient.

17.

A continuació ja podreu omplir tapers o ampolles per guardar-ho al congelador.

18.

Bon profit!