Us presento una de les receptes més bàsiques de moltes cuines. El brou de gallina o pollastre el podreu utilitzar com a ingredient de molts altres plats. A ressaltar, com sempre, que la qualitat dels productes marcaran la diferència.
1/2 gallina
1 carcanada de pollastre
1 ceba
1 porro
2 pastanagues
1 api
1 nap
5 l aigua
sal
Variants:
En comptes de gallina, es pot fer amb carcanades de gallina o de pollastre.
També es pot fer només amb pollastre (brou de pollastre)
Hi podeu afegir xirivia
Preparem tots els ingredients.
Omplim una cassola amb força aigua, com uns 4 o 5 litres.
Hi posem la carcanada de pollastre i la gallina. Deixeu-ho bullir durant una horeta.
Mentrestant, renteu la verdura i traieu les parts sobrants.
Hi posarem una ceba també.
Mentre bull el brou... heu d'anar desgreixant la part superior. Aquest greix no el volem.
Quan el pollastre o la gallina ja portin gairebé una hora bullint... hi posem la verdura.
El porro...
... les pastanagues...
... el nap... i la xirivia...
... i l'api.
Ho tapem i ho deixem bullir una horeta més, a foc baix.
Ummm... quina bona flaire. Ara saleu-ho una mica.
Finalment, l'haurem de passar per un colador...
... i la resta ho llençarem.
Ja tenim un brou de pollastre o gallina que podem congelar o utilitzar per al que ens interessi. Té bon color. Si voleu més o menys intensitat de gust, es tracta d'afegir més o menys ingredients i jugar amb la quantitat d'aigua.
Bon profit!