Us presento una de les receptes més bàsiques de moltes cuines. El brou de gallina o pollastre el podreu utilitzar com a ingredient de molts altres plats. A ressaltar, com sempre, que la qualitat dels productes marcaran la diferència.

Ingredients

1/2 gallina

1 carcanada de pollastre

1 ceba

1 porro

2 pastanagues

1 api

1 nap

5 l aigua

sal

Variants:

En comptes de gallina, es pot fer amb carcanades de gallina o de pollastre.

També es pot fer només amb pollastre (brou de pollastre)

Hi podeu afegir xirivia

Preparació
1.

Preparem tots els ingredients.

2.

Omplim una cassola amb força aigua, com uns 4 o 5 litres.

3.

Hi posem la carcanada de pollastre i la gallina. Deixeu-ho bullir durant una horeta.

4.

Mentrestant, renteu la verdura i traieu les parts sobrants.

5.

Hi posarem una ceba també.

6.

Mentre bull el brou... heu d'anar desgreixant la part superior. Aquest greix no el volem.

7.

Quan el pollastre o la gallina ja portin gairebé una hora bullint... hi posem la verdura.

8.

El porro...

9.

... les pastanagues...

10.

... el nap... i la xirivia...

11.

... i l'api.

12.

Ho tapem i ho deixem bullir una horeta més, a foc baix.

13.

Ummm... quina bona flaire. Ara saleu-ho una mica.

14.

Finalment, l'haurem de passar per un colador...

15.

... i la resta ho llençarem.

16.

Ja tenim un brou de pollastre o gallina que podem congelar o utilitzar per al que ens interessi. Té bon color. Si voleu més o menys intensitat de gust, es tracta d'afegir més o menys ingredients i jugar amb la quantitat d'aigua.

17.

Bon profit!