De nou, una recepta de les bàsiques. Per la seva versatilitat, sempre convé tenir una mica de brou de verdures fet al congelador. Us servirà per fer qualsevol altra recepta o, si més no, per gaudir d'una bona i sana sopeta i d'un àpat lleuger. No cal dir que si la verdura és de temporada i ecològica el brou quedarà mil vegades més bo. Que vagi de gust!

Ingredients

1 ceba  

1 pastanaga  

1/2 porros grossos

1 branca d'api

2 grans d'all  

1 xirivia

1 nap

una mica de julivert fresc

2 fulles de llorer  

4-5 litres d'aigua  

sal

Variants:

- Podeu afegir o treure les verdures que us interessin.

- Es poden sofregir lleugerament abans de fer-les bullir.

Preparació
1.

Netegem i preparem tota la verdura.

2.

Posem abundant aigua a bullir, uns 3 o 4 litres en aquest cas.

3.

I, en fred, hi començarem a introduir ingredients com la ceba...

4.

... el porro...

5.

... el nap...

6.

... la pastanaga...

7.

... una mica de julivert fresc...

8.

... una branca d'api...

9.

... unes fulles de llorer...

10.

... i un parell d'alls.

11.

Ho remenem una mica i...

12.

... ho salem lleugerament, no us passeu ara.

13.

Tapeu-ho i deixeu-ho coure uns 25-30 minuts a foc mitjà.

14.

Passat aquest temps ensumeu-ho. A què ja fa una altra pinta?

15.

Podeu deixar-ho coent una estona més si voleu, fins als 35-40 minuts, però no cal més.

16.

Ja ho tenim.

17.

Podeu tastar-lo i rectificar de sal, tot i que és preferible deixar-ho fluix de sal. Penseu que quan utilitzeu aquest brou per fer altres plats ja ho tornareu a salar tot plegat. Sempre som a temps d'afegir-hi més sal.

18.

Què ens queda?

19.

Passar-ho per un colador.

20.

Molt bé.

21.

Amb la verdura sobrant podeu fer un puré o una crema si us ve de gust. Li podeu afegir alguna patata.

22.

Ara si, ja hem acabat. Deixeu-lo refredar abans de reservar-ho a la nevera o al congelador.

23.

Està molt bona!

24.

Bon profit!