Heu de provar aquests bunyols. Es fan molt de pressa i els podeu combinar amb tota mena de plats. No us penseu que només té gust de pastanaga i que la textura és cruixent. Tot el contrari, és un sabor suau i es desfà a la boca. Molt recomanables.
2 pastanagues grans
unes fulles de julivert
1 all laminat
1 ou
1 cullerada de farina
1 cullerada de comí molt
oli de gira-sol per fregir
sal
![bunyols pastanaga pas1 bunyols pastanaga pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/50/80/bunyols-pastanaga-pas1.jpeg)
Primer de tot, peleu les pastanagues. Jo utilitzo un pelador que vaig comprar, ara farà 12 anys, a l'Ikea... i la veritat és que és fantàstic. Funciona com el primer dia.
![bunyols pastanaga pas2 bunyols pastanaga pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/51/07/bunyols-pastanaga-pas2.jpeg)
Un cop pelada la pastanaga és qüestió de seguir pelant... i aconseguir tires de pastanaga ben finetes.
![bunyols pastanaga pas3 bunyols pastanaga pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/51/34/bunyols-pastanaga-pas3.jpeg)
Així seria ideal.
![bunyols pastanaga pas4 bunyols pastanaga pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/51/61/bunyols-pastanaga-pas4.jpeg)
Ara les escaldarem en aigua bullent.
![bunyols pastanaga pas5 bunyols pastanaga pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/52/24/bunyols-pastanaga-pas5.jpeg)
Les aguantarem uns segons dins l'aigua...
![bunyols pastanaga pas6 bunyols pastanaga pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/52/51/bunyols-pastanaga-pas6.jpeg)
... i les retirarem.
![bunyols pastanaga pas7 bunyols pastanaga pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/52/78/bunyols-pastanaga-pas7.jpeg)
Talleu un all a làmines molt fines, tot el que pugueu.
![bunyols pastanaga pas8 bunyols pastanaga pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/53/05/bunyols-pastanaga-pas8.jpeg)
Prepareu un ou batut.
![bunyols pastanaga pas9 bunyols pastanaga pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/53/32/bunyols-pastanaga-pas9.jpeg)
Incorporeu la farina...
![bunyols pastanaga pas10 bunyols pastanaga pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/53/59/bunyols-pastanaga-pas10.jpeg)
... i el comí...
![bunyols pastanaga pas11 bunyols pastanaga pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/53/86/bunyols-pastanaga-pas11.jpeg)
... una culleradeta, només...
![bunyols pastanaga pas12 bunyols pastanaga pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/54/13/bunyols-pastanaga-pas12.jpeg)
I finalment l'all.
![bunyols pastanaga pas13 bunyols pastanaga pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/54/40/bunyols-pastanaga-pas13.jpeg)
Aboqueu-lo tot per sobre la pastanaga que haurem barrejat amb julivert picat, no massa petit.
![bunyols pastanaga pas14 bunyols pastanaga pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/54/67/bunyols-pastanaga-pas14.jpeg)
Ho salem una mica.
![bunyols pastanaga pas15 bunyols pastanaga pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/54/94/bunyols-pastanaga-pas15.jpeg)
Ben remenat.
![bunyols pastanaga pas16 bunyols pastanaga pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/55/21/bunyols-pastanaga-pas16.jpeg)
I ara ho fregirem en oli ben calent... més o menys, una cullerada gran farà la mida del bunyol.
![bunyols pastanaga pas17 bunyols pastanaga pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/55/48/bunyols-pastanaga-pas17.jpeg)
Compte que es fan molt de pressa.
![bunyols pastanaga pas18 bunyols pastanaga pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/55/75/bunyols-pastanaga-pas18.jpeg)
De fet, no deixen de ser com mini-truites, eh?
![bunyols pastanaga pas19 bunyols pastanaga pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/56/02/bunyols-pastanaga-pas19.jpeg)
Reserveu-les en un paper absorbent...
![bunyols pastanaga pas20 bunyols pastanaga pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/56/29/bunyols-pastanaga-pas20.jpeg)
... i ja els tenim.
![bunyols pastanaga pas21 bunyols pastanaga pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/56/56/bunyols-pastanaga-pas21.jpeg)
Ummm... que bons. I el més curiós és que no fan gust de pastanaga ni tenen la textura de pastanaga.
![bunyols pastanaga pas22 bunyols pastanaga pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/56/83/bunyols-pastanaga-pas22.jpeg)
Ja sé que soc pesat, però els heu de tastar, amics meus.
![bunyols pastanaga pas23 bunyols pastanaga pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/57/10/bunyols-pastanaga-pas23.jpeg)
Jo l'he utilitzat com a guarnició d'un "tajine de xai amb ceba".
![bunyols pastanaga pas24 bunyols pastanaga pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/53/57/37/bunyols-pastanaga-pas24.jpeg)
També els podeu servir sobre una amanida de llenties amb ceba, tomàquet, julivert i salsa iogurt. Bon Profit!