Podeu fer bunyols del que sigui: poma, pera, flor de carbassera, figues seques, etc. Fins i tot, sense cap fruita també són bons. Si els feu de Bunyols de plàtan com us proposo avui, us aconsello fer servir plàtans ben madurs. I quan dic madur dic madur, no dic passat ni fet malbé. Em refereixo a aquell plàtan que fa dies que corre per la cuina, però que tenint encara una bona consistència, ja comença a mostrar clapes negres a la pell i un tacte més amorós. Com veureu, per fer aquesta recepta he optat per a barrejar tots els ingredients junts.

Així és com ho fa molta gent i el resultat és excel·lent, res a dir. Però heu de saber que la forma més tradicional de fer-los és barrejar la farina amb el llevat, els rovells i la llet, fent una pasta que haurà de reposar una estona. A banda, es munten les clares a punt de neu i s'afegeixen a la resta de la mescla anterior amb molt de compte. És més feina, és clar, però d'aquesta manera, els bunyols tindran un volum i una esponjositat addicional. Si teniu temps i ganes, feu-ho. Podeu servir els bunyols de plàtan freds, tebis o calents. A mi m'agraden tebis, en boca trobo que són excel·lents. Som-hi!

Ingredients

200 g de farina

200 ml de llet

2 plàtans

2 ous

1 culleradeta de llevat en pols

sucre

oli per fregir

 

Variants:

En lloc de llevat en pols s'hi pot posar bicarbonat

Hi podeu posar un raig de licor (rom, brandi, mistela, etc...)

S'hi pot posar una mica d'essència de vainilla i/o llimona

Preparació
1.
bunyols platan pas1

Prepareu tots els ingredients... que després falta alguna cosa i heu de córrer!

2.
bunyols platan pas2

El que us deia del plàtan. És difícil trobar plàtans en aquestes condicions a la botiga. Per tant, sempre és millor comprar-ne i deixar passar uns dies.

3.
bunyols platan pas3

Com veieu, per fora té la pell molt fosca i per dins està ben madur.

4.
bunyols platan pas4

Heu de saber que les fotos corresponen a la meitat de la recepta proposada, que surten uns 20-25 bunyols. El meu consell és que amb la meitat (100 g de farina) podeu arrebossar fins a dos plàtans.

5.
bunyols platan pas5

En un bol poseu la llet, ben mesurada.

6.
bunyols platan pas6

A continuació l'ou. Si voleu muntar les clares a banda, només el rovell.

7.
bunyols platan pas7

Seguidament passeu la farina, ja pesada, per un sedàs.

8.
bunyols platan pas8

D'aquesta manera es barrejarà millor i no quedaran grumolls.

9.
bunyols platan pas9
10.
bunyols platan pas11

Molt bé.

11.
bunyols platan pas12

Ara barregeu tot plegat. Ho podeu fer amb un barnilla elèctrica o a mà. Però ha de quedar una mica emulsionat i sense cap grumoll. Vull dir que si ho feu a mà s'ha de barrejar intensament durant una estona.

12.
bunyols platan pas13

Quan ho tingueu més o menys lligat podeu afegir una mica de licor o essència.

13.
bunyols platan pas14

Jo he posat un tap d'essència de vainilla.

14.
bunyols platan pas15

Aquesta la podeu trobar a qualsevol supermercat.

15.
bunyols platan pas16

Quins colors, eh? Un cop integrat, deixeu reposar la massa un mínim de 10 minuts.

16.
bunyols platan pas17

Aprofiteu ara per tallar el plàtan a rodanxes d'un centímetre aproximadament.

17.
bunyols platan pas18

Poseu a escalfar una paella amb abundant oli de girasol. Quan l'oli sigui una mica calent (no massa), ja podeu submergir un tros de plàtan dins la mescla.

18.
bunyols platan pas19

Doneu-li la volta amb una cullera i...

19.
bunyols platan pas20

poseu-lo dins l'oli. Deixeu que a sobre hi caigui una mica més de pasta, la que pugui tenir la cullera.

20.
bunyols platan pas21

Podeu fer-ne més d'un alhora, és clar, però vigileu que es fan molt ràpid.

21.
bunyols platan pas22

Doneu-li la volta de seguida que agafin coloret. I els aneu reservant sobre un paper absorbent.

22.
bunyols platan pas23

Repetiu l'operació fins acabar amb el plàtan.

23.
bunyols platan pas24

Podeu buscar el punt de color que més us convingui.

24.
bunyols platan pas25

Deixeu-lo refredar uns instants, que no cremin.

25.
bunyols platan pas26

I ja els podeu arrebossar amb el sucre.

26.
bunyols platan pas27

Que no hi falti sucre, que la massa no en porta

27.
bunyols platan pas28

I ja els podeu servir a taula.

28.
bunyols platan pas29

Ummmm!

29.
bunyols platan pas30

Així queden per dins.

30.
bunyols platan pas31

Excel·lent!

31.
bunyols platan pas32

No us agafa la gana, ara?

32.
bunyols platan pas33

I si us sobra pasta i no teniu més plàtan, podeu fer els bunyols directament, sense plàtan, que són ben bons també.

33.
bunyols platan pas34

Bon profit!