Podeu fer bunyols del que sigui: poma, pera, flor de carbassera, figues seques, etc. Fins i tot, sense cap fruita també són bons. Si els feu de Bunyols de plàtan com us proposo avui, us aconsello fer servir plàtans ben madurs. I quan dic madur dic madur, no dic passat ni fet malbé. Em refereixo a aquell plàtan que fa dies que corre per la cuina, però que tenint encara una bona consistència, ja comença a mostrar clapes negres a la pell i un tacte més amorós. Com veureu, per fer aquesta recepta he optat per a barrejar tots els ingredients junts.

Així és com ho fa molta gent i el resultat és excel·lent, res a dir. Però heu de saber que la forma més tradicional de fer-los és barrejar la farina amb el llevat, els rovells i la llet, fent una pasta que haurà de reposar una estona. A banda, es munten les clares a punt de neu i s'afegeixen a la resta de la mescla anterior amb molt de compte. És més feina, és clar, però d'aquesta manera, els bunyols tindran un volum i una esponjositat addicional. Si teniu temps i ganes, feu-ho. Podeu servir els bunyols de plàtan freds, tebis o calents. A mi m'agraden tebis, en boca trobo que són excel·lents. Som-hi!

Ingredients

200 g de farina

200 ml de llet

2 plàtans

2 ous

1 culleradeta de llevat en pols

sucre

oli per fregir

 

Variants:

En lloc de llevat en pols s'hi pot posar bicarbonat

Hi podeu posar un raig de licor (rom, brandi, mistela, etc...)

S'hi pot posar una mica d'essència de vainilla i/o llimona

Preparació
1.

Prepareu tots els ingredients... que després falta alguna cosa i heu de córrer!

2.

El que us deia del plàtan. És difícil trobar plàtans en aquestes condicions a la botiga. Per tant, sempre és millor comprar-ne i deixar passar uns dies.

3.

Com veieu, per fora té la pell molt fosca i per dins està ben madur.

4.

Heu de saber que les fotos corresponen a la meitat de la recepta proposada, que surten uns 20-25 bunyols. El meu consell és que amb la meitat (100 g de farina) podeu arrebossar fins a dos plàtans.

5.

En un bol poseu la llet, ben mesurada.

6.

A continuació l'ou. Si voleu muntar les clares a banda, només el rovell.

7.

Seguidament passeu la farina, ja pesada, per un sedàs.

8.

D'aquesta manera es barrejarà millor i no quedaran grumolls.

9.
10.

Molt bé.

11.

Ara barregeu tot plegat. Ho podeu fer amb un barnilla elèctrica o a mà. Però ha de quedar una mica emulsionat i sense cap grumoll. Vull dir que si ho feu a mà s'ha de barrejar intensament durant una estona.

12.

Quan ho tingueu més o menys lligat podeu afegir una mica de licor o essència.

13.

Jo he posat un tap d'essència de vainilla.

14.

Aquesta la podeu trobar a qualsevol supermercat.

15.

Quins colors, eh? Un cop integrat, deixeu reposar la massa un mínim de 10 minuts.

16.

Aprofiteu ara per tallar el plàtan a rodanxes d'un centímetre aproximadament.

17.

Poseu a escalfar una paella amb abundant oli de girasol. Quan l'oli sigui una mica calent (no massa), ja podeu submergir un tros de plàtan dins la mescla.

18.

Doneu-li la volta amb una cullera i...

19.

poseu-lo dins l'oli. Deixeu que a sobre hi caigui una mica més de pasta, la que pugui tenir la cullera.

20.

Podeu fer-ne més d'un alhora, és clar, però vigileu que es fan molt ràpid.

21.

Doneu-li la volta de seguida que agafin coloret. I els aneu reservant sobre un paper absorbent.

22.

Repetiu l'operació fins acabar amb el plàtan.

23.

Podeu buscar el punt de color que més us convingui.

24.

Deixeu-lo refredar uns instants, que no cremin.

25.

I ja els podeu arrebossar amb el sucre.

26.

Que no hi falti sucre, que la massa no en porta

27.

I ja els podeu servir a taula.

28.

Ummmm!

29.

Així queden per dins.

30.

Excel·lent!

31.

No us agafa la gana, ara?

32.

I si us sobra pasta i no teniu més plàtan, podeu fer els bunyols directament, sense plàtan, que són ben bons també.

33.

Bon profit!