Aquesta és una variant força demanada (i calòrica) dels Bunyols de l'Emporda (o Quaresma). En aquesta entrada, doncs, eludiré el pas a pas de fer els Bunyols i us recomano veure prèviament l'entrada "Bunyols de Quaresma". També podeu farcir els "Bunyols de vent" de la mateixa manera. El que farem serà fregir-los rodons i sense forat... i en acabar, un cop freds, els farcirem amb crema pastissera.
300 g de pasta de briox per Bunyols de Quaresma
200 g de crema pastissera
sucre
anís
![bunyols quaresma farcits crema pas1 bunyols quaresma farcits crema pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/73/49/bunyols-quaresma-farcits-crema-pas1.jpeg)
Com ja us he comentat, partirem de la pasta de bunyol de quaresma preparada.
![bunyols quaresma farcits crema pas3 bunyols quaresma farcits crema pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/74/33/bunyols-quaresma-farcits-crema-pas3.jpeg)
Farem boletes de la mateixa mida.
![bunyols quaresma farcits crema pas4 bunyols quaresma farcits crema pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/74/75/bunyols-quaresma-farcits-crema-pas4.jpeg)
Quan hagin doblat el tamany, les fregirem en oli ben calent.
![bunyols quaresma farcits crema pas5 bunyols quaresma farcits crema pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/75/17/bunyols-quaresma-farcits-crema-pas5.jpeg)
Compte! no us cremeu.
![bunyols quaresma farcits crema pas6 bunyols quaresma farcits crema pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/75/59/bunyols-quaresma-farcits-crema-pas6.jpeg)
![bunyols quaresma farcits crema pas7 bunyols quaresma farcits crema pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/76/01/bunyols-quaresma-farcits-crema-pas7.jpeg)
No han d'estar més d'un parell de minuts fregint-se.
![bunyols quaresma farcits crema pas8 bunyols quaresma farcits crema pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/76/43/bunyols-quaresma-farcits-crema-pas8.jpeg)
Els reservem en paper absorbent.
![bunyols quaresma farcits crema pas10 bunyols quaresma farcits crema pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/77/27/bunyols-quaresma-farcits-crema-pas10.jpeg)
Deixem que es refredin una mica.
![bunyols quaresma farcits crema pas11 bunyols quaresma farcits crema pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/77/69/bunyols-quaresma-farcits-crema-pas11.jpeg)
Ara, agafem un grapadet i els posem dins un bol.
![bunyols quaresma farcits crema pas12 bunyols quaresma farcits crema pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/78/11/bunyols-quaresma-farcits-crema-pas12.jpeg)
Els banyarem lleugerament amb anís.
![bunyols quaresma farcits crema pas13 bunyols quaresma farcits crema pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/78/53/bunyols-quaresma-farcits-crema-pas13.jpeg)
Un rajolí d'anís i els remenem bé.
![bunyols quaresma farcits crema pas14 bunyols quaresma farcits crema pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/78/95/bunyols-quaresma-farcits-crema-pas14.jpeg)
Que quedin impregnats per tot arreu.
![bunyols quaresma farcits crema pas15 bunyols quaresma farcits crema pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/79/37/bunyols-quaresma-farcits-crema-pas15.jpeg)
Finalment els arrebossem amb sucre.
![bunyols quaresma farcits crema pas16 bunyols quaresma farcits crema pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/79/79/bunyols-quaresma-farcits-crema-pas16.jpeg)
I els reservem. Així mateix ja es podrien menjar.
![bunyols quaresma farcits crema pas17 bunyols quaresma farcits crema pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/80/21/bunyols-quaresma-farcits-crema-pas17.jpeg)
Ara, amb un pal de fusta (jo utilitzo un palet de menjar xinés), fem un forat al mig.
![bunyols quaresma farcits crema pas18 bunyols quaresma farcits crema pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/80/63/bunyols-quaresma-farcits-crema-pas18.jpeg)
Intentarem moure el palet per dins... per fer més lloc per a la crema. Però compte de no trencar el bunyol.
Ara prepararem una mànega pastissera amb un cornet llis petit.
![bunyols quaresma farcits crema pas20 bunyols quaresma farcits crema pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/81/47/bunyols-quaresma-farcits-crema-pas20.jpeg)
L'omplirem amb crema pastissera que haurem fet hores abans (o el dia abans).
![bunyols quaresma farcits crema pas21 bunyols quaresma farcits crema pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/81/89/bunyols-quaresma-farcits-crema-pas21.jpeg)
Farcim els bunyols.
![bunyols quaresma farcits crema pas22 bunyols quaresma farcits crema pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/82/31/bunyols-quaresma-farcits-crema-pas22.jpeg)
I ja els podem emplatar.
![bunyols quaresma farcits crema pas23 bunyols quaresma farcits crema pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/82/73/bunyols-quaresma-farcits-crema-pas23.jpeg)
Conserveu-los a la nevera.
![bunyols quaresma farcits crema pas24 bunyols quaresma farcits crema pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/83/15/bunyols-quaresma-farcits-crema-pas24.jpeg)
Fan bona pinta, oi?
![bunyols quaresma farcits crema pas25 bunyols quaresma farcits crema pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/26/83/57/bunyols-quaresma-farcits-crema-pas25.jpeg)
Li fem una mossegada?... fuasssssssssss!... explosió de crema... estan molt bons!
Bon profit!