Aquesta és una variant força demanada (i calòrica) dels Bunyols de l'Emporda (o Quaresma). En aquesta entrada, doncs, eludiré el pas a pas de fer els Bunyols i us recomano veure prèviament l'entrada "Bunyols de Quaresma". També podeu farcir els "Bunyols de vent" de la mateixa manera. El que farem serà fregir-los rodons i sense forat... i en acabar, un cop freds, els farcirem amb crema pastissera.
300 g de pasta de briox per Bunyols de Quaresma
200 g de crema pastissera
sucre
anís
Com ja us he comentat, partirem de la pasta de bunyol de quaresma preparada.
Farem boletes de la mateixa mida.
Quan hagin doblat el tamany, les fregirem en oli ben calent.
Compte! no us cremeu.
No han d'estar més d'un parell de minuts fregint-se.
Els reservem en paper absorbent.
Deixem que es refredin una mica.
Ara, agafem un grapadet i els posem dins un bol.
Els banyarem lleugerament amb anís.
Un rajolí d'anís i els remenem bé.
Que quedin impregnats per tot arreu.
Finalment els arrebossem amb sucre.
I els reservem. Així mateix ja es podrien menjar.
Ara, amb un pal de fusta (jo utilitzo un palet de menjar xinés), fem un forat al mig.
Intentarem moure el palet per dins... per fer més lloc per a la crema. Però compte de no trencar el bunyol.
Ara prepararem una mànega pastissera amb un cornet llis petit.
L'omplirem amb crema pastissera que haurem fet hores abans (o el dia abans).
Farcim els bunyols.
I ja els podem emplatar.
Conserveu-los a la nevera.
Fan bona pinta, oi?
Li fem una mossegada?... fuasssssssssss!... explosió de crema... estan molt bons!
Bon profit!