No s'han de confondre amb els Bunyols de Quaresma, Bunyols de l'Empordà o Brunyols, pel meu gust, infinitament més bons que aquests. Segons la viquipèdia, els bunyols de vent (o caragirats) són boles de massa elaborades amb farina de blat, llard o mantega i ous que es fregeixen en oli ben calent. Tenen forma de bola i en fregir-los s'inflen, poden arribar a doblar el seu volum, és per aquesta raó que se'ls denomina de vent (és a dir inflats). Els bunyols de vent poden estar farcits de crema, xocolata, xantillí, etc. Són unes postres que apareixen a les pastisseries a començaments de novembre, ja que tradicionalment se serveixen en les celebracions de Tots Sants.

Els bunyols de vent solen ser de petita grandària, amb prou feines tres centímetres de diàmetre un cop elaborats. Se serveixen ensucrats però la meva recomanació és que els farciu amb crema pastissera, els gaudireu molt més. No estan pas malament, eh? Però jo els trobo una mica tontos. Evidentment, el meu gust personal no ha de condicionar una recepta tradicional, i per això us he fet aquests bunyols de vent. Amb aquesta quantitat us sortiran entre 45-55 bunyols. Us recomano la lectura de la recepta Bunyols de Quaresma farcits de crema.

Ingredients

125 g de farina

80 g de mantega o llard

4 ous

1/4 litre d'aigua

un pessic de sal

oli per fregir

sucre

Preparació
1.

Preparem els ingredients.

2.

Ara, posem l'aigua en una cassó a bullir...

3.

... juntament amb la mantega...

4.
5.

Quan arrenqui el bull, ja podeu parar el foc.

6.

Aboquem tota la farina de cop... i ho remenem bé....

7.

... fins que es faci una bola de pasta que es desenganxi de les parets.

8.

Ara, aneu-hi incorporant els ous d'un en un...

9.

... lligant-los cada vegada, sense deixar de remenar...

10.

... fins que quedi una massa llisa com aquesta.

11.

Ara només els haurem de fregir. Jo utilitzo una cullera mateix i m'ajudo del dit per fer-ho caure a l'oli roent.

12.

Els anirem fregint en oli ben calent. Jo prefereixo un cassó de poc diàmetre però fons per aquests casos.

13.

Us podeu ajudar d'una escumadora per submergir-los bé...

14.

... sense aixafar-los clar.

15.

Ja els tenim ben fregidets.

16.

Els reservem sobre un paper absorbent.

17.

I ja podem anar tirant sucre per sobre.

18.

Un cop freds, ja els podem servir... tirant una mica més de sucre.

19.

I aquí teniu els bunyols de vent.

20.

Són buits per dins... clar, són de vent, jeje. Per això és interessant farcir-los de crema.

21.

Bon profit!