Aquesta setmana, us porto directament desde 'El crustáceo crujiente' la autèntica recepta de la "Burguer Cangreburguer", la "Krabyy Patty" de Bob Esponja! Avui, he de reconèixer que el Bob Esponja marcarà una època, igual que ho han fet, per exemple, els Simpson

Bé, és la meva recepta però n'hi ha moltes per internet. Això si, us puc garantir que està molt molt i molta bona. Però és clar, l'heu de fer amb cranc reial... que no és precisament barat.  En qualsevol cas, ningú no acaba de tenir clar quin és l'ingredient "secret" que han de portar aquestes hamburgueses, però lluny d'especulacions... aquestes són espectacularment bones.

Ingredients

300 gr cranc reial de Kamchatka

300 gr rap fresc

1 ou  

salsa sukiyaki

panets per hamburgueses amb sèsam

formatge Cheddar

fulles d'enciam  

tomàquet  

1 ceba dolça  

2 tomàquets madurs

cogombre en vinagre  

ketchup Heinz  

mostassa Heinz (estil anglès)

Preparació
1.

Obrim la nostra bossa de cranc reial... i posem tota la carn dins un bol...

2.
3.

Si us fixeu, el cranc està encara sencer... i ja es veu que tenen molta carn dins les potes. De fet, només he vist tres potes dins el paquet.

4.

i això vol dir que només és la meitat d'un cranc.

5.

Per un altre banda, rentem el nostre llom de rap sense espines.

6.

El tallarem a daus... i el posem dins la trituradora.

7.

Amb el cranc farem el mateix...

8.

... el tallem a trossets i el posem dins la picadora...

9.

... però esteu atents. Us podeu trobar trossets de closca de cranc entre la carn... i per tant, l'heu de treure. Per això us recomano "palpar" bé tota la carn del cranc.

10.

Això són tots els trossets de closca que he tret. Si ho penseu una mica, és normal trobar-s'ho.

11.

Ara, afegirem un ou a la picadora...

12.
13.

Ho piquem tot plegat fins obtenir una massa que es pugui treballar però que conservi trossets d'una mida considerable... no heu de fer una pasta, vaja.

14.

Agafeu un paper de film... i un marcador rodó.

15.

Ara, col·loqueu la carn trituradora dins el tallador... i apreteu-la amb la cullera (sobretot els laterals)... intentant fer una hamburguesa més o menys compacta.

16.

Retireu el tallador i us quedarà una rodona perfecta.

17.

Acabeu d'embolicar-la amb el paper de film i col·loqueu-la en una safata per congelar.

18.

Si voleu, abans d'embolicar-la, li podeu posar una mica més de sal i pebre negre.

19.

Aneu fent el mateix procés fins acabar tota la carn de la picadora...

20.
21.

Mentre, anirem preparant la resta d'ingredients que portarà la nostra hamburguesa, com la ceba dolça, els cogombrins, el tomàquet i l'enciam.

22.

Passada una hora aproximadament, ja podrem fer les nostres hamburgueses...

23.

... poseu-li més pebre si us agrada...

24.

... i en una paella ben calenta... feu les hamburgueses.

25.

He utilitzat la salsa sukiyaki... que li va molt bé al peix.

26.

Feu-les bé per les dues bandes. Penseu que el cranc ja està cuit... i que només s'ha de coure el rap.

27.

Queden maques, eh?

28.

Abans de treure-les... li posarem una llesca de formatge Cheddar per sobre... fins que es fongui una mica.

29.

Ja podem muntar les hamburgueses. Primer l'hamburguesa de peix amb el formatge...

30.

... seguidament, un tros d'enciam fresc i net...

31.

... una mica de ceba dolça...

32.

... un parell de talls de tomàquet madur...

33.

... uns cogombres en vinagre...

34.

... tallats a quarts... però a lo llarg....

35.

... i finalment un bona quantitat de mostassa Heinz (estil anglès)....

36.

... i la mateixa quantitat de quetchup Heinz.

37.

Ja tenim les quatre preparades.

38.

Les podem servir...

39.

... fa bona pinta, oi?... aquí teniu la Burguer Cangreburguer!

40.

Què bones estan!

41.

Us aconsello molt probarles....

42.

... són les millors hamburgueses de peix que he provat mai.

43.

Fuasss... sense paraules...

44.

Bon profit!