Els "calamars en tinta" és un plat formidable i malgrat la seva estranya aparença... ofereix un sabor exquisit que agrada a grans i petits. L'he acompanyat amb el típic arròs bullit... que li va força bé, encara que es podrien acompanyar de patates, pasta, etc... És un plat recomanable per fer entre setmana, ja que es fa en molt poc temps.
500gr. calamarcets mitjans
1 ceba
2 alls
1 llimona
tinta de sípia o calamar
molla de pa
un raig de vi blanc per cuinar "Gran Chef"
arròs bullit com a guarnició
oli d'oliva
sal
Variants:
- Es pot fer la salsa picant
Preparem tots els ingredients. Si són massa petits els calamars, potser us surt més a compte utilitzar la tinta d'una sípia, com he fet jo. En qualsevol cas, amb tres o quatre tintes petites dels calamarcets... us quedarà igual.
Primer netejarem els calamars amb cura.
Han de ser ben frescos...encara que són cars.
Aquests són els budells d'una sípia.... quina guarrada, eh?
Un cop nets, els tallarem per la meitat amb unes tisores... i tirarem per sobre el suc d'una llimona.
Saleu-los també.
Ara prepararem una picada amb una mica de molla de pa....
Posem el pa a trosets dins la mà de morter...
Mentre, ja podem posar a fregir els nostres calamars en una paella amb oli calent.
Utilitzeu sempre una tapa per a fregir calamars... si no, ja veureu per què.
En el mateix oli sofregirem l'all a làmines...
... i la ceba picadeta...
Fins que estigui daurada.
... també hi posem la tinta...
... i remenem una mica... però compte que cada esquitxada és mortal... costa molt de netejar aquesta tinta de la roba....
... i li tirem el sofregit de ceba i all dins. Ho matxaquem tot plegat una estona i....
... barregem els calamars amb la picada en la mateixa paella...
... quins colors, eh?
Ho taparem i ho deixarem coure entre 15 i 20 minuts, però controleu que no falti líquid...
... en principi, amb el got de vi és suficient. No cal afegir-hi aigua.
Doncs ja els tenim cuits nanos.
He bullit una mica d'arròs i, amb l'ajut d'un got, he fet la típica muntanyeta d'arròs.
Serviu els calamars al voltant de l'arròs.
I ja està.
Què bo!
Aquest és un d'aquells plats que està molt més bo del que sembla... i la seva presència no fa honor al seu gust. Bon Profit!