Els "calamars en tinta" és un plat formidable i malgrat la seva estranya aparença... ofereix un sabor exquisit que agrada a grans i petits. L'he acompanyat amb el típic arròs bullit... que li va força bé, encara que es podrien acompanyar de patates, pasta, etc... És un plat recomanable per fer entre setmana, ja que es fa en molt poc temps.

Ingredients

500gr. calamarcets mitjans

1 ceba

2 alls

1 llimona

tinta de sípia o calamar

molla de pa 

un raig de vi blanc per cuinar "Gran Chef"

arròs bullit com a guarnició 

oli d'oliva 

sal

Variants:

- Es pot fer la salsa picant

Preparació
1.
calamarcets tinta pas2

Preparem tots els ingredients. Si són massa petits els calamars, potser us surt més a compte utilitzar la tinta d'una sípia, com he fet jo. En qualsevol cas, amb tres o quatre tintes petites dels calamarcets... us quedarà igual.

2.
calamarcets tinta pas3

Primer netejarem els calamars amb cura.

3.
calamarcets tinta pas4

Han de ser ben frescos...encara que són cars.

4.
calamarcets tinta pas5

Aquests són els budells d'una sípia.... quina guarrada, eh?

5.
calamarcets tinta pas6

Un cop nets, els tallarem per la meitat amb unes tisores... i tirarem per sobre el suc d'una llimona.

6.
calamarcets tinta pas7

Saleu-los també.

7.
calamarcets tinta pas8

Ara prepararem una picada amb una mica de molla de pa....

8.
calamarcets tinta pas9

Posem el pa a trosets dins la mà de morter...

9.
calamarcets tinta pas10

Mentre, ja podem posar a fregir els nostres calamars en una paella amb oli calent.

10.
calamarcets tinta pas11

Utilitzeu sempre una tapa per a fregir calamars... si no, ja veureu per què.

11.
calamarcets tinta pas12
12.
calamarcets tinta pas13

En el mateix oli sofregirem l'all a làmines...

13.
calamarcets tinta pas14

... i la ceba picadeta...

14.
calamarcets tinta pas15

Fins que estigui daurada.

15.
16.
calamarcets tinta pas17

... també hi posem la tinta...

17.
calamarcets tinta pas18

... i remenem una mica... però compte que cada esquitxada és mortal... costa molt de netejar aquesta tinta de la roba....

18.
calamarcets tinta pas19

... i li tirem el sofregit de ceba i all dins. Ho matxaquem tot plegat una estona i....

19.
calamarcets tinta pas20

... barregem els calamars amb la picada en la mateixa paella...

20.
calamarcets tinta pas21

... quins colors, eh?

21.
calamarcets tinta pas22

Ho taparem i ho deixarem coure entre 15 i 20 minuts, però controleu que no falti líquid...

22.
calamarcets tinta pas23

... en principi, amb el got de vi és suficient. No cal afegir-hi aigua.

23.
calamarcets tinta pas24

Doncs ja els tenim cuits nanos.

24.
calamarcets tinta pas25

He bullit una mica d'arròs i, amb l'ajut d'un got, he fet la típica muntanyeta d'arròs.

25.
calamarcets tinta pas26

Serviu els calamars al voltant de l'arròs.

26.
calamarcets tinta pas27

I ja està.

27.
calamarcets tinta pas28

Què bo! 

28.
calamarcets tinta pas29

Aquest és un d'aquells plats que està molt més bo del que sembla... i la seva presència no fa honor al seu gust. Bon Profit!