No negaré que el pop a la gallega no té rival. Però avui, vull recordar també les bondats del calamar, que resulta un producte altament consumit, d'un gran interés culinari arreu del planeta i, creu-me quan dic que el calamar a la gallega és un molt digne rival. T'atreveixes a comprovar-ho? Som-hi!
- 1 kg de calamar fresc i net
- 3 o 4 patates
- Pebre vermell dolç
- 1 cabeça d'alls
- 2 fulles de llorer
- Sal en escates
- Oli d'oliva verge extra
Variants:
- Pots combinar o afegir pebre vermell picant
- Pots acompanyar el plat amb uns pebrots del padró

Demana a la peixateria que et netegin els calamars. De fet, te'ls poden tallar a trossos (que no en anelles).

Prepara la resta d'ingredients.

En el meu cas, he hagut de tallat jo mateix els calamars. Les tissores resulten ser el millor estri per a aquesta finalitat.

Aquesta mida és correcte, no més petita.

Pela les patates i pose-les en una olla amb abundant aigua a bullir. Afegeix la cabeça d'all.

I el llorer.

Al mateix temps, aboca-hi els calamars, que tenen una cocció en temps similar a la patata.

I deixa-ho coure 25-30 minuts.

Mentrestant, si et ve de gust, pots saltar uns pebrots del padró per decorar la safata final.

Comprova que el calamar estigui tou i la patata cuita.

Retira l'aigua.

En calent, talla les patates a rodanxes.

I posa-les en una safata amb un polsim de sal, un polsim de pebre vermell i oli.

A sobre, aboca els calamars.

I fes el mateix, pebre vermell (dolç o picant), oli d'oliva verge extra i sal en escates.

I decora-ho tot amb els pebrots.

Bon profit!