No negaré que el pop a la gallega no té rival. Però avui, vull recordar també les bondats del calamar, que resulta un producte altament consumit, d'un gran interés culinari arreu del planeta i, creu-me quan dic que el calamar a la gallega és un molt digne rival. T'atreveixes a comprovar-ho? Som-hi!

Ingredients
  • 1 kg de calamar fresc i net
  • 3 o 4 patates
  • Pebre vermell dolç 
  • 1 cabeça d'alls
  • 2 fulles de llorer
  • Sal en escates
  • Oli d'oliva verge extra

Variants:

  • Pots combinar o afegir pebre vermell picant
  • Pots acompanyar el plat amb uns pebrots del padró
Preparació
1.
IMG 0367

Demana a la peixateria que et netegin els calamars. De fet, te'ls poden tallar a trossos (que no en anelles). 

2.
IMG 0368

Prepara la resta d'ingredients.

3.
IMG 0372

En el meu cas, he hagut de tallat jo mateix els calamars. Les tissores resulten ser el millor estri per a aquesta finalitat.

4.
IMG 0376

Aquesta mida és correcte, no més petita.

5.
IMG 0377

Pela les patates i pose-les en una olla amb abundant aigua a bullir. Afegeix la cabeça d'all.

6.
IMG 0379

I el llorer.

7.
IMG 0380

Al mateix temps, aboca-hi els calamars, que tenen una cocció en temps similar a la patata.

8.
IMG 0384

I deixa-ho coure 25-30 minuts.

9.
IMG 0423

Mentrestant, si et ve de gust, pots saltar uns pebrots del padró per decorar la safata final. 

10.
IMG 0431

Comprova que el calamar estigui tou i la patata cuita.

11.
IMG 0441

Retira l'aigua.

12.
IMG 0443

En calent, talla les patates a rodanxes.

13.
IMG 0449

I posa-les en una safata amb un polsim de sal, un polsim de pebre vermell i oli.

14.
IMG 0450

A sobre, aboca els calamars. 

15.
IMG 0470

I fes el mateix, pebre vermell (dolç o picant), oli d'oliva verge extra i sal en escates.

16.
IMG 0467

I decora-ho tot amb els pebrots.

17.
IMG 0477

Bon profit!