No negaré que el pop a la gallega no té rival. Però avui, vull recordar també les bondats del calamar, que resulta un producte altament consumit, d'un gran interés culinari arreu del planeta i, creu-me quan dic que el calamar a la gallega és un molt digne rival. T'atreveixes a comprovar-ho? Som-hi!

Ingredients
  • 1 kg de calamar fresc i net
  • 3 o 4 patates
  • Pebre vermell dolç 
  • 1 cabeça d'alls
  • 2 fulles de llorer
  • Sal en escates
  • Oli d'oliva verge extra

Variants:

  • Pots combinar o afegir pebre vermell picant
  • Pots acompanyar el plat amb uns pebrots del padró
Preparació
1.

Demana a la peixateria que et netegin els calamars. De fet, te'ls poden tallar a trossos (que no en anelles). 

2.

Prepara la resta d'ingredients.

3.

En el meu cas, he hagut de tallat jo mateix els calamars. Les tissores resulten ser el millor estri per a aquesta finalitat.

4.

Aquesta mida és correcte, no més petita.

5.

Pela les patates i pose-les en una olla amb abundant aigua a bullir. Afegeix la cabeça d'all.

6.

I el llorer.

7.

Al mateix temps, aboca-hi els calamars, que tenen una cocció en temps similar a la patata.

8.

I deixa-ho coure 25-30 minuts.

9.

Mentrestant, si et ve de gust, pots saltar uns pebrots del padró per decorar la safata final. 

10.

Comprova que el calamar estigui tou i la patata cuita.

11.

Retira l'aigua.

12.

En calent, talla les patates a rodanxes.

13.

I posa-les en una safata amb un polsim de sal, un polsim de pebre vermell i oli.

14.

A sobre, aboca els calamars. 

15.

I fes el mateix, pebre vermell (dolç o picant), oli d'oliva verge extra i sal en escates.

16.

I decora-ho tot amb els pebrots.

17.

Bon profit!