No negaré que el pop a la gallega no té rival. Però avui, vull recordar també les bondats del calamar, que resulta un producte altament consumit, d'un gran interés culinari arreu del planeta i, creu-me quan dic que el calamar a la gallega és un molt digne rival. T'atreveixes a comprovar-ho? Som-hi!
- 1 kg de calamar fresc i net
- 3 o 4 patates
- Pebre vermell dolç
- 1 cabeça d'alls
- 2 fulles de llorer
- Sal en escates
- Oli d'oliva verge extra
Variants:
- Pots combinar o afegir pebre vermell picant
- Pots acompanyar el plat amb uns pebrots del padró
Demana a la peixateria que et netegin els calamars. De fet, te'ls poden tallar a trossos (que no en anelles).
Prepara la resta d'ingredients.
En el meu cas, he hagut de tallat jo mateix els calamars. Les tissores resulten ser el millor estri per a aquesta finalitat.
Aquesta mida és correcte, no més petita.
Pela les patates i pose-les en una olla amb abundant aigua a bullir. Afegeix la cabeça d'all.
I el llorer.
Al mateix temps, aboca-hi els calamars, que tenen una cocció en temps similar a la patata.
I deixa-ho coure 25-30 minuts.
Mentrestant, si et ve de gust, pots saltar uns pebrots del padró per decorar la safata final.
Comprova que el calamar estigui tou i la patata cuita.
Retira l'aigua.
En calent, talla les patates a rodanxes.
I posa-les en una safata amb un polsim de sal, un polsim de pebre vermell i oli.
A sobre, aboca els calamars.
I fes el mateix, pebre vermell (dolç o picant), oli d'oliva verge extra i sal en escates.
I decora-ho tot amb els pebrots.
Bon profit!