Ja hem vist com preparar una salsa de pa de fetge força original i saborosa. Doncs bé, avui us presentaré una de les seves possibles aplicacions: amb calamars a la planxa. El sabor suau del calamar amb la intensitat de la salsa de pa de fetge fan d'aquest plat una bona recomanació per a qualsevol època de l'any. Si voleu conèixer el detall de l'elaboració d'aquesta salsa, us recomano la lectura prèvia de la Salsa de pa de fetge. Espero que us agradi.
salsa de pa de fetge
2 o 3 calamars de mida mitjana per persona
pebre negre
oli d'oliva
sal
Variants:
- Podeu fer el mateix plat xipirons, anelles de calamar o fins i tot amb sípia
En la recepta de l'elaboració d'aquesta salsa trobareu més informació sobre el pa de fetge.
La salsa la podeu fer el mateix dia, no trigareu pas gaire.
Un cop feta la reserveu.
Anem a pels calamars. Demaneu al peixater/a que us els netegi per fer a la planxa.
Escalfem una planxa a foc fort. A mi m'agrada posar una mica de sal a la planxa.
Hi posem els calamars ben nets sobre la sal.
Mentre es fan, hi podeu posar una mica de pebre negre i un petit raig d'oli d'oliva.
Deixeu que es facin per totes dues bandes. El calamar s'ha de fer a foc fort i en poc temps, fins que comencin a esclatar gairebé.
En aquest punt ja els podrem salar i servir.
Emplatarem els calamars i...
els cobrirem amb una mica de salsa de fetge ben calenta.
Finalment, decorarem el plat amb una mica de julivert sec...
i unes branques de cibulet.
Bon profit!