Que bons són els calamars a la romana quan el calamar és fresc i la romana està ben feta, eh? I és que res tenen a veure els calamars a la romana congelats que comprem al supermercat... amb aquests casolans, fets amb bons productes i sobretot amb molta paciència i amor.

Com veureu, jo he utilitzat un parell d'ous i he afegit farina a ull. Com l'he trobat una mica massa espessa, i per no incorporar més ou, he rebaixat la barreja amb una mica d'aigua. També hi he posat una cullerada d'impulsor. Per arrebossar els calamars podeu fer una barreja d'ou i farina o bé passar els calamars per ou batut i després enfarinar-los. Totes dues tècniques són vàlides.

Ingredients

400 g de calamars grans sense potes

ous

farina

oli per fregir

sal

 

Variants:

Es pot afegir algun ingredient a la massa per fer-la més esponjosa: llevat en pols, sifó, etc.

Les anelles o rodanxes es poden enfarinar, passar per ou batut i fregir

Preparació
1.

Primer rentem bé els calamars.

2.

Per dins també.

3.

Avui només utilitzarem els tubs del calamars i descartarem les potes i les ales, que podem utilitzar per altres receptes.

4.

Amb un ganivet o unes tisores, talleu anelles de calamar de la mida del dit petit.

5.

Ara prepararem l'arrebossat. Batrem un parell d'ous en un plat fondo o un bol.

6.

Seguidament hi posarem farina. Si voleu, podeu utilitzar farines especials per arrebossar, que ja incorporen impulsor, i us garanteixen un resultat més voluminós i cruixent. Com veureu jo ho he fet a ull.

7.

Hi posarem la sal...

8.

... una cullerada d'impulsor o llevat químic...

9.

... i si voleu, ja que és opcional, una mica de colorant.

10.

Tot això ho remenem bé fins a obtenir una pasta amb una certa textura....que no és ben bé líquid però tampoc sòlid. Si us heu passat amb la farina hi podeu afegir un raig d'aigua.

11.

A continuació, ja podeu posar a escalfar una paella amb abundant oli per fregir. Salarem les nostres anelles de calamar fresc.

12.

I ara, amb paciència, les anirem submergint en la nostra barreja.

13.

Han de quedar ben xopes i arrebossades per tot arreu.

14.

Les fregirem en abundant oli ben calent. És important tractar les anelles d'una en una per a garantir que quedin amb la forma adequada.

15.

Fregiu-los un parell de minuts per cada banda...

16.

... i reserveu-los sobre un paper absorbent.

17.

Serviu-los ben calentons amb una mica de llimona.

18.

Ummm... quina flaire que fan!

19.

Una tapa senzilla que, si està ben feta, es gaudeix enormement.

20.

Bon profit!