Us heu preguntat mai com es fan els calamars amb salsa americana? Doncs avui resoldre'm el dubte! Com veureu, a banda de quatre ingredients que trobareu a tots els supermercats, la recepta no té cap misteri. Potser sí que trobareu moltes variants, amb picant o sense, amb tinta o sense, però la base és per a totes la mateixa. El resultat, res a veure amb els calamars amb salsa americana de llauna. Un plat absolutament deliciós que podeu fer en grans quantitats i congelar-ne una part. No falla mai!

Som-hi!

Ingredients

1 kg de calamars nets i tallats a rodanxes (demaneu un parell de tintes)

1 copa de brandi

1/2 copa de vi blanc

200 ml tomàquet fregit

1 ceba trinxada

4 grans d'all trinxats

1 cullerada de pebre vermell (dolç o picant)

1 cullerada de sucre

1 cullerada de salsa picant (tipus "Tabasco")

1 cullerada de pebre negre

3 cullerades de salsa Worcestershire (tipus "Lea & Perrins")

2 cullerades de concentrat de tomàquet

2 fulles de llorer

oli d'oliva

sal

Variants:

- Podeu fer la mateixa recepta sense picant

- Es pot fer amb calamars petits sencers

 

Preparació
1.
IMG 9967

Netegeu bé i talleu els calamars a rodanxes. Guardeu una o dues tintes.

2.
IMG 9972

Prepareu l'all, la ceba trinxada i el llorer i, si us agrada el picant, hi podeu afegir una mica de bitxo.

3.
IMG 9981

En una cassola amb oli d'oliva, sofregiu la ceba i l'all.

4.
IMG 9989

Quan es posi transparent, afegiu-hi el bitxo i el llorer.

5.
IMG 9992

Afegiu-hi els calamars.

6.
IMG 9995

Poseu també una mica de pebre negre.

7.
IMG 0001

I aboqueu a la cassola el brandi. 

8.
IMG 0005

Això ho tapeu i espereu uns 10 minuts, fins que l'alcohol desaparegui. 

9.
IMG 9977

Mentrestant, prepareu el tomàquet fregit i el concentrat de tomàquet. Jo utilitzo un de preparat. Això li aportarà textura, sabor i color. És important en aquesta recepta.

10.
IMG 0007

Com podeu veure és molt concentrat. Amb un parell de cullerades de postres en tindreu prou.

11.
IMG 0013

Un cop evaporat l'alcohol, afegiu-hi els tomàquets.

12.
IMG 0018

També una cullerada de pebre vermell.

13.
IMG 0021

Una cullerada de sucre i dues de sal.

14.
IMG 0027

Una cullerada de salsa picant (opcional)

15.
IMG 9978

I ara la salsa especial, Worcestershire, que la trobareu a qualsevol gran superficie.

16.
IMG 0030

Tres cullerades.

17.
IMG 0035

I finalment, la tinta (opcional).

18.
IMG 0039

De seguida començarà a agafar un color més fosc.

19.
IMG 0046

Afegiu-hi el vi blanc.

20.
IMG 0049

Ho tapeu i ho deixeu coure a foc mig durant uns 30 minuts com a mínim.

21.
IMG 0051

Fins que el calamar sigui tou. Rectifiqueu de sal si cal.

22.
IMG 0060

Deixeu reposar el plat almenys un parell d'hores. Després l'escalfeu i el serviu, per exemple, amb una mica d'arròs blanc.

23.
IMG 0108

Bon profit!