Us heu preguntat mai com es fan els calamars amb salsa americana? Doncs avui resoldre'm el dubte! Com veureu, a banda de quatre ingredients que trobareu a tots els supermercats, la recepta no té cap misteri. Potser sí que trobareu moltes variants, amb picant o sense, amb tinta o sense, però la base és per a totes la mateixa. El resultat, res a veure amb els calamars amb salsa americana de llauna. Un plat absolutament deliciós que podeu fer en grans quantitats i congelar-ne una part. No falla mai!

Som-hi!

Ingredients

1 kg de calamars nets i tallats a rodanxes (demaneu un parell de tintes)

1 copa de brandi

1/2 copa de vi blanc

200 ml tomàquet fregit

1 ceba trinxada

4 grans d'all trinxats

1 cullerada de pebre vermell (dolç o picant)

1 cullerada de sucre

1 cullerada de salsa picant (tipus "Tabasco")

1 cullerada de pebre negre

3 cullerades de salsa Worcestershire (tipus "Lea & Perrins")

2 cullerades de concentrat de tomàquet

2 fulles de llorer

oli d'oliva

sal

Variants:

- Podeu fer la mateixa recepta sense picant

- Es pot fer amb calamars petits sencers

 

Preparació
1.

Netegeu bé i talleu els calamars a rodanxes. Guardeu una o dues tintes.

2.

Prepareu l'all, la ceba trinxada i el llorer i, si us agrada el picant, hi podeu afegir una mica de bitxo.

3.

En una cassola amb oli d'oliva, sofregiu la ceba i l'all.

4.

Quan es posi transparent, afegiu-hi el bitxo i el llorer.

5.

Afegiu-hi els calamars.

6.

Poseu també una mica de pebre negre.

7.

I aboqueu a la cassola el brandi. 

8.

Això ho tapeu i espereu uns 10 minuts, fins que l'alcohol desaparegui. 

9.

Mentrestant, prepareu el tomàquet fregit i el concentrat de tomàquet. Jo utilitzo un de preparat. Això li aportarà textura, sabor i color. És important en aquesta recepta.

10.

Com podeu veure és molt concentrat. Amb un parell de cullerades de postres en tindreu prou.

11.

Un cop evaporat l'alcohol, afegiu-hi els tomàquets.

12.

També una cullerada de pebre vermell.

13.

Una cullerada de sucre i dues de sal.

14.

Una cullerada de salsa picant (opcional)

15.

I ara la salsa especial, Worcestershire, que la trobareu a qualsevol gran superficie.

16.

Tres cullerades.

17.

I finalment, la tinta (opcional).

18.

De seguida començarà a agafar un color més fosc.

19.

Afegiu-hi el vi blanc.

20.

Ho tapeu i ho deixeu coure a foc mig durant uns 30 minuts com a mínim.

21.

Fins que el calamar sigui tou. Rectifiqueu de sal si cal.

22.

Deixeu reposar el plat almenys un parell d'hores. Després l'escalfeu i el serviu, per exemple, amb una mica d'arròs blanc.

23.

Bon profit!