Una bona forma de gaudir dels calamars. És un guisadet de gust intens i d'aparença atractiva, que es pot presentar també com una tapa. Espero que us agradi.
1kg de calamars de potera petits
3 cebes tallades a la juliana
2 fulles de llorer
1 copa de Malvasia de Sitges
oli d'oliva
farina
julivert fresc
aigua
sal
Variants:
- Si no trobeu calamars petits, podeu comprar de grans i tallar-los
![calamars sitgetana pas1 calamars sitgetana pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/37/07/calamars-sitgetana-pas1.jpeg)
Preparem el calamar.
![calamars sitgetana pas7 calamars sitgetana pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/37/49/calamars-sitgetana-pas7.jpeg)
Un parell de fulles de llorer...
![calamars sitgetana pas10 calamars sitgetana pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/37/91/calamars-sitgetana-pas10.jpeg)
Podeu tallar aquests en dues o tres parts.
![calamars sitgetana pas13 calamars sitgetana pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/38/33/calamars-sitgetana-pas13.jpeg)
... i els enfarinem...
![calamars sitgetana pas15 calamars sitgetana pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/38/75/calamars-sitgetana-pas15.jpeg)
En una paella amb abundant oli (de gira-sol) anirem fregint els calamars.
![calamars sitgetana pas16 calamars sitgetana pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/39/17/calamars-sitgetana-pas16.jpeg)
Que quedin ben cuits... no cal torrar-los massa.
![calamars sitgetana pas17 calamars sitgetana pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/39/59/calamars-sitgetana-pas17.jpeg)
I els reservem sobre un paper absorbent.
![calamars sitgetana pas18 calamars sitgetana pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/40/01/calamars-sitgetana-pas18.jpeg)
Anem controlant la ceba...que a poc a poc anirà deixant anar tota l'aigua. Si cal, desgreixem el plat retirant l'excés d'oli.
![calamars sitgetana pas23 calamars sitgetana pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/41/27/calamars-sitgetana-pas23.jpeg)
Ara incorporem els calamars que teníem reservats.
![calamars sitgetana pas25 calamars sitgetana pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/41/69/calamars-sitgetana-pas25.jpeg)
... i tirem la copa de malvasia. Ho remenem de nou.
![calamars sitgetana pas26 calamars sitgetana pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/42/11/calamars-sitgetana-pas26.jpeg)
Ho tapem i deixem reduir al mínim durant 10 minuts. Remeneu de tant en tant.
![calamars sitgetana pas28 calamars sitgetana pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/43/28/calamars-sitgetana-pas28.jpeg)
Un parell de voltes més i ja ho podem servir.
![calamars sitgetana pas29 calamars sitgetana pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/43/79/calamars-sitgetana-pas29.jpeg)
Emplatem sense massa guarnició. El protagonista del plat ha de ser el calamar i el toc dolç de la ceba.
![calamars sitgetana pas30 calamars sitgetana pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/44/33/calamars-sitgetana-pas30.jpeg)
L'olor és magnífica.
![calamars sitgetana pas32 calamars sitgetana pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/17/45/47/calamars-sitgetana-pas32.jpeg)
Bon profit!