Una bona forma de gaudir dels calamars. És un guisadet de gust intens i d'aparença atractiva, que es pot presentar també com una tapa. Espero que us agradi.
1kg de calamars de potera petits
3 cebes tallades a la juliana
2 fulles de llorer
1 copa de Malvasia de Sitges
oli d'oliva
farina
julivert fresc
aigua
sal
Variants:
- Si no trobeu calamars petits, podeu comprar de grans i tallar-los

Preparem el calamar.

Un parell de fulles de llorer...

Podeu tallar aquests en dues o tres parts.

... i els enfarinem...

En una paella amb abundant oli (de gira-sol) anirem fregint els calamars.

Que quedin ben cuits... no cal torrar-los massa.

I els reservem sobre un paper absorbent.

Anem controlant la ceba...que a poc a poc anirà deixant anar tota l'aigua. Si cal, desgreixem el plat retirant l'excés d'oli.

Ara incorporem els calamars que teníem reservats.

... i tirem la copa de malvasia. Ho remenem de nou.

Ho tapem i deixem reduir al mínim durant 10 minuts. Remeneu de tant en tant.

Un parell de voltes més i ja ho podem servir.

Emplatem sense massa guarnició. El protagonista del plat ha de ser el calamar i el toc dolç de la ceba.

L'olor és magnífica.

Bon profit!