Una bona forma de gaudir dels calamars. És un guisadet de gust intens i d'aparença atractiva, que es pot presentar també com una tapa. Espero que us agradi.
1kg de calamars de potera petits
3 cebes tallades a la juliana
2 fulles de llorer
1 copa de Malvasia de Sitges
oli d'oliva
farina
julivert fresc
aigua
sal
Variants:
- Si no trobeu calamars petits, podeu comprar de grans i tallar-los
Preparem el calamar.
Un parell de fulles de llorer...
Podeu tallar aquests en dues o tres parts.
... i els enfarinem...
En una paella amb abundant oli (de gira-sol) anirem fregint els calamars.
Que quedin ben cuits... no cal torrar-los massa.
I els reservem sobre un paper absorbent.
Anem controlant la ceba...que a poc a poc anirà deixant anar tota l'aigua. Si cal, desgreixem el plat retirant l'excés d'oli.
Ara incorporem els calamars que teníem reservats.
... i tirem la copa de malvasia. Ho remenem de nou.
Ho tapem i deixem reduir al mínim durant 10 minuts. Remeneu de tant en tant.
Un parell de voltes més i ja ho podem servir.
Emplatem sense massa guarnició. El protagonista del plat ha de ser el calamar i el toc dolç de la ceba.
L'olor és magnífica.
Bon profit!