Novament, us porto un plat de pasta amb peix, una de les meves predileccions. He volgut buscar una pasta no massa habitual però molt recomanable: la Tagliata, que sobretot és ideal per a fer amanides de pasta o per barrejar amb diferents tipus de salsa, com la la salsa de gamba d'avui.

Ingredients

12 gambes vermelles  

2 calamars mitjanets (nets però sencers)

3 alls sencers  

10-12 fulles d'espinac fresc  

100ml. nata líquida  

1 sobre de formatge parmesà  

300gr. pasta tagliata

2 fulles de llorer

pebre negre  

oli d'oliva

sal

Preparació
1.
calamars sobre tagliata salsa gamba pas1

Rentem bé tot el peix. Els calamars han d'estar nets però sencers. Les potes no les utilitzarem per aquest plat, però les servirem com a entrant: farem "Raves".

2.
calamars sobre tagliata salsa gamba pas2
3.
calamars sobre tagliata salsa gamba pas4

Les farem per totes dues bandes.

4.
calamars sobre tagliata salsa gamba pas5

Les reservarem.

5.
calamars sobre tagliata salsa gamba pas6

Com us he explicat, utilitzarè Tagliata en aquest plat. Una pasta molt simpàtica de menjar.

6.
calamars sobre tagliata salsa gamba pas7

Són com uns tirabuixons... similars als llaços. Posarem a bullir la pasta amb un bon raig d'oli, sal i dues fulles de llorer.

7.
calamars sobre tagliata salsa gamba pas8

Mentrestant, anirem netejant bé unes quantes fulles d'espinac fresc. Clar, ha de ser temporada.

8.
calamars sobre tagliata salsa gamba pas10

Renteu-les a consciència ja que acostumen a tenir molta sorra.

9.
calamars sobre tagliata salsa gamba pas12

Ara, en el mateix oli de fregir les gambes, fregirem els tubs de calamar. Compte que peten, és millor tapar la paella amb una tapa per evitar esquitxades i cremades.

10.
calamars sobre tagliata salsa gamba pas13

Reservarem la gamba per una banda i els caps per un altre.

11.
calamars sobre tagliata salsa gamba pas14

Els calamars ja pràcticament els tenim. Els reservarem també.

12.
calamars sobre tagliata salsa gamba pas15

Aquest oli el colarem.

13.
calamars sobre tagliata salsa gamba pas16

El barrejarem amb la nata líquida amb l'oli i el suquet que podeu treure dels caps de gamba.

14.
calamars sobre tagliata salsa gamba pas17

I ho lligarem una mica en fred.

15.
calamars sobre tagliata salsa gamba pas18

Ara, escalfeu-lo al foc fins que arrenqui el bull. Rectifiqueu de sal i pebre negre.

16.
calamars sobre tagliata salsa gamba pas19

Amb la pasta ja bullida i "al dente", que és com m'agrada a mi, prepararem una safata pel forn i distribuirem tota la pasta dins.

17.
calamars sobre tagliata salsa gamba pas20

Hi tireu una mica de pebre.

18.
calamars sobre tagliata salsa gamba pas21

I tireu-hi una primera capa fina de formatge parmesà.

19.
calamars sobre tagliata salsa gamba pas22

Ara, a sobre de la pasta, col.loqueu les fulles d'espinac.

20.
calamars sobre tagliata salsa gamba pas23

Aboqueu-hi la salsa de gamba que ja tenim feta.

21.
calamars sobre tagliata salsa gamba pas24

Col·loqueu els calamars a sobre i repartiu les gambes pelades per la safata.

22.
calamars sobre tagliata salsa gamba pas25

Fuasssss! quina pinta que té això ja...

23.
calamars sobre tagliata salsa gamba pas26

Finalment, tireu una altre capa de formatge parmesà per sobre de tot... i un raig d'oli d'oliva.

24.
calamars sobre tagliata salsa gamba pas27

Ho heu d'enfornar en mode grill per daurar el formatge i escalfar, en general, tot el plat.

25.
calamars sobre tagliata salsa gamba pas28

I ja el podeu servir.

26.
calamars sobre tagliata salsa gamba pas29

Uns pinyonets per sobre no li anirien pas malament.

27.
calamars sobre tagliata salsa gamba pas30

Emplatem.

28.

No em direu que no fa bona pinta... i no s'aprecia gaire en aquesta foto, però la salseta de gamba està molt present en cada mossegada... Bon profit!