Novament, us porto un plat de pasta amb peix, una de les meves predileccions. He volgut buscar una pasta no massa habitual però molt recomanable: la Tagliata, que sobretot és ideal per a fer amanides de pasta o per barrejar amb diferents tipus de salsa, com la la salsa de gamba d'avui.
12 gambes vermelles
2 calamars mitjanets (nets però sencers)
3 alls sencers
10-12 fulles d'espinac fresc
100ml. nata líquida
1 sobre de formatge parmesà
300gr. pasta tagliata
2 fulles de llorer
pebre negre
oli d'oliva
sal
Rentem bé tot el peix. Els calamars han d'estar nets però sencers. Les potes no les utilitzarem per aquest plat, però les servirem com a entrant: farem "Raves".
Les farem per totes dues bandes.
Les reservarem.
Com us he explicat, utilitzarè Tagliata en aquest plat. Una pasta molt simpàtica de menjar.
Són com uns tirabuixons... similars als llaços. Posarem a bullir la pasta amb un bon raig d'oli, sal i dues fulles de llorer.
Mentrestant, anirem netejant bé unes quantes fulles d'espinac fresc. Clar, ha de ser temporada.
Renteu-les a consciència ja que acostumen a tenir molta sorra.
Ara, en el mateix oli de fregir les gambes, fregirem els tubs de calamar. Compte que peten, és millor tapar la paella amb una tapa per evitar esquitxades i cremades.
Reservarem la gamba per una banda i els caps per un altre.
Els calamars ja pràcticament els tenim. Els reservarem també.
Aquest oli el colarem.
El barrejarem amb la nata líquida amb l'oli i el suquet que podeu treure dels caps de gamba.
I ho lligarem una mica en fred.
Ara, escalfeu-lo al foc fins que arrenqui el bull. Rectifiqueu de sal i pebre negre.
Amb la pasta ja bullida i "al dente", que és com m'agrada a mi, prepararem una safata pel forn i distribuirem tota la pasta dins.
Hi tireu una mica de pebre.
I tireu-hi una primera capa fina de formatge parmesà.
Ara, a sobre de la pasta, col.loqueu les fulles d'espinac.
Aboqueu-hi la salsa de gamba que ja tenim feta.
Col·loqueu els calamars a sobre i repartiu les gambes pelades per la safata.
Fuasssss! quina pinta que té això ja...
Finalment, tireu una altre capa de formatge parmesà per sobre de tot... i un raig d'oli d'oliva.
Ho heu d'enfornar en mode grill per daurar el formatge i escalfar, en general, tot el plat.
I ja el podeu servir.
Uns pinyonets per sobre no li anirien pas malament.
Emplatem.
No em direu que no fa bona pinta... i no s'aprecia gaire en aquesta foto, però la salseta de gamba està molt present en cada mossegada... Bon profit!