Novament, us porto un plat de pasta amb peix, una de les meves predileccions. He volgut buscar una pasta no massa habitual però molt recomanable: la Tagliata, que sobretot és ideal per a fer amanides de pasta o per barrejar amb diferents tipus de salsa, com la la salsa de gamba d'avui.
12 gambes vermelles
2 calamars mitjanets (nets però sencers)
3 alls sencers
10-12 fulles d'espinac fresc
100ml. nata líquida
1 sobre de formatge parmesà
300gr. pasta tagliata
2 fulles de llorer
pebre negre
oli d'oliva
sal
![calamars sobre tagliata salsa gamba pas1 calamars sobre tagliata salsa gamba pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/61/03/78/calamars-sobre-tagliata-salsa-gamba-pas1.jpeg)
Rentem bé tot el peix. Els calamars han d'estar nets però sencers. Les potes no les utilitzarem per aquest plat, però les servirem com a entrant: farem "Raves".
![calamars sobre tagliata salsa gamba pas2 calamars sobre tagliata salsa gamba pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/61/04/62/calamars-sobre-tagliata-salsa-gamba-pas2.jpeg)
![calamars sobre tagliata salsa gamba pas4 calamars sobre tagliata salsa gamba pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/61/05/88/calamars-sobre-tagliata-salsa-gamba-pas4.jpeg)
Les farem per totes dues bandes.
![calamars sobre tagliata salsa gamba pas5 calamars sobre tagliata salsa gamba pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/61/06/30/calamars-sobre-tagliata-salsa-gamba-pas5.jpeg)
Les reservarem.
![calamars sobre tagliata salsa gamba pas6 calamars sobre tagliata salsa gamba pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/61/06/72/calamars-sobre-tagliata-salsa-gamba-pas6.jpeg)
Com us he explicat, utilitzarè Tagliata en aquest plat. Una pasta molt simpàtica de menjar.
![calamars sobre tagliata salsa gamba pas7 calamars sobre tagliata salsa gamba pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/61/07/14/calamars-sobre-tagliata-salsa-gamba-pas7.jpeg)
Són com uns tirabuixons... similars als llaços. Posarem a bullir la pasta amb un bon raig d'oli, sal i dues fulles de llorer.
![calamars sobre tagliata salsa gamba pas8 calamars sobre tagliata salsa gamba pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/61/07/56/calamars-sobre-tagliata-salsa-gamba-pas8.jpeg)
Mentrestant, anirem netejant bé unes quantes fulles d'espinac fresc. Clar, ha de ser temporada.
![calamars sobre tagliata salsa gamba pas10 calamars sobre tagliata salsa gamba pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/61/08/40/calamars-sobre-tagliata-salsa-gamba-pas10.jpeg)
Renteu-les a consciència ja que acostumen a tenir molta sorra.
![calamars sobre tagliata salsa gamba pas12 calamars sobre tagliata salsa gamba pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/61/09/24/calamars-sobre-tagliata-salsa-gamba-pas12.jpeg)
Ara, en el mateix oli de fregir les gambes, fregirem els tubs de calamar. Compte que peten, és millor tapar la paella amb una tapa per evitar esquitxades i cremades.
![calamars sobre tagliata salsa gamba pas13 calamars sobre tagliata salsa gamba pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/61/09/66/calamars-sobre-tagliata-salsa-gamba-pas13.jpeg)
Reservarem la gamba per una banda i els caps per un altre.
![calamars sobre tagliata salsa gamba pas14 calamars sobre tagliata salsa gamba pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/61/10/08/calamars-sobre-tagliata-salsa-gamba-pas14.jpeg)
Els calamars ja pràcticament els tenim. Els reservarem també.
![calamars sobre tagliata salsa gamba pas15 calamars sobre tagliata salsa gamba pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/61/10/50/calamars-sobre-tagliata-salsa-gamba-pas15.jpeg)
Aquest oli el colarem.
![calamars sobre tagliata salsa gamba pas16 calamars sobre tagliata salsa gamba pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/61/10/92/calamars-sobre-tagliata-salsa-gamba-pas16.jpeg)
El barrejarem amb la nata líquida amb l'oli i el suquet que podeu treure dels caps de gamba.
![calamars sobre tagliata salsa gamba pas17 calamars sobre tagliata salsa gamba pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/61/11/34/calamars-sobre-tagliata-salsa-gamba-pas17.jpeg)
I ho lligarem una mica en fred.
![calamars sobre tagliata salsa gamba pas18 calamars sobre tagliata salsa gamba pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/61/11/76/calamars-sobre-tagliata-salsa-gamba-pas18.jpeg)
Ara, escalfeu-lo al foc fins que arrenqui el bull. Rectifiqueu de sal i pebre negre.
![calamars sobre tagliata salsa gamba pas19 calamars sobre tagliata salsa gamba pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/61/12/18/calamars-sobre-tagliata-salsa-gamba-pas19.jpeg)
Amb la pasta ja bullida i "al dente", que és com m'agrada a mi, prepararem una safata pel forn i distribuirem tota la pasta dins.
![calamars sobre tagliata salsa gamba pas20 calamars sobre tagliata salsa gamba pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/61/12/60/calamars-sobre-tagliata-salsa-gamba-pas20.jpeg)
Hi tireu una mica de pebre.
![calamars sobre tagliata salsa gamba pas21 calamars sobre tagliata salsa gamba pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/61/13/02/calamars-sobre-tagliata-salsa-gamba-pas21.jpeg)
I tireu-hi una primera capa fina de formatge parmesà.
![calamars sobre tagliata salsa gamba pas22 calamars sobre tagliata salsa gamba pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/61/13/44/calamars-sobre-tagliata-salsa-gamba-pas22.jpeg)
Ara, a sobre de la pasta, col.loqueu les fulles d'espinac.
![calamars sobre tagliata salsa gamba pas23 calamars sobre tagliata salsa gamba pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/61/13/86/calamars-sobre-tagliata-salsa-gamba-pas23.jpeg)
Aboqueu-hi la salsa de gamba que ja tenim feta.
![calamars sobre tagliata salsa gamba pas24 calamars sobre tagliata salsa gamba pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/61/14/28/calamars-sobre-tagliata-salsa-gamba-pas24.jpeg)
Col·loqueu els calamars a sobre i repartiu les gambes pelades per la safata.
![calamars sobre tagliata salsa gamba pas25 calamars sobre tagliata salsa gamba pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/61/14/91/calamars-sobre-tagliata-salsa-gamba-pas25.jpeg)
Fuasssss! quina pinta que té això ja...
![calamars sobre tagliata salsa gamba pas26 calamars sobre tagliata salsa gamba pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/61/15/54/calamars-sobre-tagliata-salsa-gamba-pas26.jpeg)
Finalment, tireu una altre capa de formatge parmesà per sobre de tot... i un raig d'oli d'oliva.
![calamars sobre tagliata salsa gamba pas27 calamars sobre tagliata salsa gamba pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/61/15/96/calamars-sobre-tagliata-salsa-gamba-pas27.jpeg)
Ho heu d'enfornar en mode grill per daurar el formatge i escalfar, en general, tot el plat.
![calamars sobre tagliata salsa gamba pas28 calamars sobre tagliata salsa gamba pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/61/16/38/calamars-sobre-tagliata-salsa-gamba-pas28.jpeg)
I ja el podeu servir.
![calamars sobre tagliata salsa gamba pas29 calamars sobre tagliata salsa gamba pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/61/17/10/calamars-sobre-tagliata-salsa-gamba-pas29.jpeg)
Uns pinyonets per sobre no li anirien pas malament.
![calamars sobre tagliata salsa gamba pas30 calamars sobre tagliata salsa gamba pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/61/18/06/calamars-sobre-tagliata-salsa-gamba-pas30.jpeg)
Emplatem.
No em direu que no fa bona pinta... i no s'aprecia gaire en aquesta foto, però la salseta de gamba està molt present en cada mossegada... Bon profit!