El conegut xef Oscar Manresa ens mostra aquesta setmana el procés d'elaboració dels calamarsets farcits de botifarra negra. La gent està més acostumada a farcir els calamars amb les potes mateixes del calamar, però avui l'Oscar Manresa ha decidit provar amb botifarra negra 100% catalana i ceba confitada. Ho deixarem confitar tot amb l'oli a poc a poc, i com diria Manresa, que faci ''aquest xup-xup''. I tot seguit farem una salsa amb brou de peix que serà impossible no sucar-hi pa!
4 calamarsets
100 g de botifarra negra
Oli
Un got de fumet de peix
100 g de rovellons
Anem a la peixateria i comprem 4 calamars. Traiem el cap, els ulls, la banya.
Paral·lelament, tallem la ceba a rodanxes molt fines i la daurem a la paella amb un raig d'oli.
Agafem la botifarra negra i la tallem a quadrats petits. Ho incorporem a la paella on s'està fent la ceba.
Un cop ho tenim tot fet, deixem refredar per no cremar-nos i farcim el calamar. Hi podem posar a dins un palet o no, decisió de cadascú.
Un cop hem farcit el calamar, el daurem a la paella amb un raig d'oli.
Per acabar, posem un raig d'oli a la paella i enrossim els rossinyols. Els daurem. Incorporem a la paella els calamars farcits i donem el toc final amb un caldo de peix perquè agafi gust. Emplatem i a xalar!