Continuem amb la nostra secció dedicada a la cuina catalana. Avui, Oscar Manresa ens presenta com fer uns calçots amb romesco. En aquest cas amb un toc molt especial que veuràs a la recepta. I què són realment els calçots? Són una varietat de cebes tendres, cebes poc bulboses i més suaus, i que sobretot es mengen escalivades. Com ja sabreu tots, ara comença la temporada de calçots, que normalment va del gener al març, acompanyats amb la clàssica salsa romesco.
Com farem aquests calçots de romesco tan especials? Molt fàcil, realment més del que ens podem arribar a pensar. És d'aquelles receptes que a la majoria ens poden espantar, però que amb paciència i seguint el pas a pas, s'elaboren en un tres i no res.
12 calçots
200 g de farina
Una copa d'aigua amb gas
4 tomàquets madurs
1 gra d'all
100 g d'avellanes
Oli d'oliva
Sal Mandon
Posem aigua a bullir i escaldem els calçots, en un minut ja ho tindràs a punt.
Després preparem una pasta amb l'aigua amb gas i la farina fins que quedi una massa homogènia, hi sucarem els calçots i ho fregirem.
Tot seguit escalivarem el tomàquet i l'all i ho posarem al forn uns 40 minuts a 160 °C, agregarem el tomàquet, l'all, les avellanes i l'oli (com si fos un allioli) i ho batrem.
Un cop fet això ja tindrem uns deliciosos calçots amb salsa romesco. Bon profit!