Avui us porto una altra recepta. Quan s'acaba la temporada de bolets podem trobar molt bones ofertes i comprar una bona quantitat de rovellons a 6€ el quilo (a principi de temporada van entre 22-26€). Doncs bé, feia molt de temps que li anava al darrere d'aquests canelons. És una recepta que tenia al cap i que per fi l'he pogut posar en pràctica. No està bé que ho digui jo, però sabeu quin ha estat el resultat?... que són bons de collons!

El farciment no és fi, vull dir que són trossets de bolet i carn, i així ho volia. No buscava fer una pasta suau i triturar-ho tot. Buscava notar al paladar els trossets de bolet. He aprofitat l'avinentesa per a tastar una pasta de caneló que no requereix ser bullida prèviament. És a dir, que el caneló ja té la forma de caneló en sec i només els hem de farcir i enfornar. Molt pràctic, la veritat. Jo em pensava que la pasta quedaria una mica dura però gens ni mica. Almenys els d'aquesta marca. Finalment, em feia gràcia donar un toc de color a la salsa beixamel i l'he afegit una mica de tomàquet, barreja també coneguda com a salsa aurora. I no és cap novetat. Us recordo que els canelons amb salsa de tomàquet són tota una tradició a Barcelona i hi ha famílies que els han menjat així tota la vida. Us recomano la visita de la recepta "Canelons de Nadal".

 

Ingredients

1 paquet de pasta de canelons (us sortiran uns 20-25)

500 g de bolets variats (rovelló, camagroc, xampinyó)

400 g de carn picada (meitat porc, meitat vedella)

3 cullerades de tomàquet fregit (o 1 de concentrat de tomàquet)

formatge per gratinar

2 grans d'all

oli d'oliva

sal

Per a la beixamel de tomàquet (salsa aurora):

50 g de mantega

3/4 litre de llet

1 cullerada gran de farina

3 cullerades de tomàquet fregit (o 1 de concentrat de tomàquet)

nou moscada

sal

Per a la guarnició:

un grapat de pebrots del padró

un rovelló i xampinyó sencer per persona

oli d'oliva

sal en escates

Variants:

Hi podeu incorporar una mica de ceba

Ho podeu fer amb tota mena de bolets

Si busqueu un farciment més fi, podeu triturar el farciment i barrejar-lo amb una mica de beixamel

Els podeu fer amb la pasta de canelons que s'ha de bullir, la de tota la vida, vaja.

Preparació
1.

Netejarem bé els bolets.

2.

No tenen ni un cuc... són dels més sans que he trobat mai... aquests rovellons.

3.

La carn de vedella picada, la barrejarem amb la de porc... amb un polsim de sal.

4.

Ara, piquem tots els bolets ben petits... i ens reservarem un o dos sencers per a decorar el plat.

5.
6.

És curiós que ja venen amb la forma... i, sincerament, t'estalvia força temps.

7.

Prepararem el farciment. En una paella amb un bon raig d'oli... daurem una mica d'all picat.

8.

De seguida incorporem els bolets picats.

9.

Veureu com a poc a poc aniran deixant aigua.

10.

Quan arribeu al punt en què l'aigua comença a evaporar-se (però encara hi ha)... els reservem.

11.

En la mateixa paella... daurem la carn picada...

12.

De seguida que canviï lleugerament de color... afegirem una mica de tomàquet fregit. Si voleu, podeu posar concentrat de tomàquet. Això es fa per donar-li una mica d'humitat a la carn.

13.

Aquest tomàquet també ens ajudarà a separar la carn... tot evitant trossos massa grans. Utilitzeu una cullera per aixafar els trossos.

14.

Quan la carn ja sigui cuita (uns pocs minutets), incorporem els bolets reservats i ho deixem coure tot junt uns 5 minuts... tot remenant de tant en tant.

15.

Quan la carn sigui ben cuita... reservem aquest farciment en una superfície plana... i deixarem que es refredin.

16.

Un cop el farciment sigui fred... anirem omplint els nostres canelons... a poc a poc.

17.

Queden macos, eh?...

18.

... i tots igualets. Els podem anar posant directament en una safata pel forn. Jo he reservat la meitat per a congelar i menjar-los un altre dia.

19.

Amb els canelons farcits... anem per la beixamel. Com sempre, començarem desfent la mantega en una paella...

20.

.. .quan deixi de crispejar... incorporem la cullerada de farina... i ho remenem bé...

21.

No pareu de remenar. D'això se'n diu un "roux". La idea és coure la farina per evitar que la beixamel faci gust i olor de farina. Veureu que hi ha diferents nivells de "roux", més o menys fosc. Quan trobeu aquest coloret de la foto... ja serà suficient.

22.

Anirem incorporant la llet molt a poc a poc... i ho anirem remenant procurant lligar-ho cada vegada. No tireu més llet si l'anterior no ha lligat... o se us tallarà. Finalment, podreu tirar tota la llet restant.

23.

Ho salarem una mica...

24.

Hi tirarem un polsim de nou moscada...

25.

Perfecte.

26.

Ara, amb una barnilla, anirem remenant a poc a poc... evitant que s'enganxi de les parets i del cul, ja que la beixamel es crema amb facilitat. Si voleu veure amb més detall com fer una beixamel, us aconsello visitar la recepta "Salsa beixamel".

27.

Quan arrenqui el bull i passats un parell de minuts... ja podem incorporar una mica de concentrat de tomàquet (o tomàquet fregit també)...

28.

... fins que tingui un coloret com aquest. No deixeu de remenar mai. Tasteu-la i rectifiqueu si cal.

29.

Aboquem la beixamel de tomàquet per sobre dels canelons.

30.

Ummm... quina pinta foten ja.

31.

Finalment, només ens quedarà enfornar-los a 180 graus durant uns 20 minuts (que és el que triga a coure's aquesta pasta)... i ja de passada quedaran gratinats amb el formatget que li hem tirat per sobre.

32.

Mentre s'acaben de coure els canelons, prepararem una mica de guarnició amb uns pebrots del padró i els bolets que havíem reservat. Podeu fer la guarnició que més us convingui, o no posar-ne.

33.

Rentem els pebrots... els salem...

34.

... i en una paella amb unes gotes d'oli ho saltem fins que tingui un bon coloret.

35.

Finalment, ja ho podem emplatar, juntament amb la guarnició amb una mica de sal en escates.

36.

Ummm... ara m'ha vingut gana a mi i tot.

37.

El sabor a bolet és total, de veritat.

38.

Bon Profit!