Avui veurem com fer uns canelons de mel i mató, una forma original de presentar aquest deliciós postres tan nostrat. Pot semblar complicat a primera vista, però us puc garantir que és molt fàcil de fer i sempre queda bé. Només heu de ser curosos amb les mesures. La gelatina de mel feta amb agar, ha de tenir el punt correcte i això passa per pesar l'agar correctament. Per això, us aconsello fer ús d'una balança de precisió. Si no la teniu, us recomano comprar-la, ja que, sobretot en pastisseria, us anirà molt bé. I no són pas cares.

La decoració la podeu fer al vostre gust. Jo us mostraré algunes possibilitats.

Ingredients

200 ml d'aigua

200 ml de mel

3 g d'agar-agar

250 g de mató

 

Per decorar:

nous

mel

fruita liofilitzada o deshidratada

menta

 

Variants:

- Podeu donar-li la forma que més us convingui

- Es pot fer servir qualsevol tipus de mel

Preparació
1.
canelons mel mato pas1

Jo he fet servir mel de mil flors, que és la que més m'agrada. L'agar, el podeu trobar en qualsevol botiga mínimament especialitzada.

2.
canelons mel mato pas2
3.
canelons mel mato pas3

Peseu la mel i barregeu-la amb l'aigua.

4.
canelons mel mato pas4

Ara peseu la pols d'agar. Es pot trobar també en escates, però en qualsevol cas és important que el pes sigui exacte, per això us recomano una balança de precisió.

5.
canelons mel mato pas5

Us puc dir que són dues cullerades de cafè aproximadament, però insisteixo, que s'ha de pesar. Si no es fa, la gelatina, pot quedar massa sòlida o massa líquida, fent que el caneló es trenqui.

6.
canelons mel mato pas6

Aboqueu-ho amb l'aigua i la mel.

7.
canelons mel mato pas7

És important dissoldre completament l'agar dins el líquid.

8.
canelons mel mato pas8

Ara, porteu-ho a ebullició. Un cop arrenqui el bull, un minut i apagueu el foc.

9.
canelons mel mato pas9

Mentrestant, podeu preparar el recipient on abocareu la gelatina. Un plat amb el fons pla serà suficient.

10.
canelons mel mato pas10

O fins i tot una safata, senzillament que tingui el fons pla.

11.
canelons mel mato pas11

Ja bull, podeu apagar el foc.

12.
canelons mel mato pas12

Amb compte, aboqueu-ho sobre el plat. Vigileu el gruix, ni massa gruixut ni massa prim.

13.
canelons mel mato pas13

Molt bé.

14.
canelons mel mato pas14

I ara, deixeu que la gelatina es refredi a temperatura ambient. Jo us diria que una hora com a mínim. Per això us he comentat que podeu preparar la gelatina amb temps, de bon matí, i a migdia ja la podeu fer servir sense problemes. Fins i tot el dia abans, però no la guardeu a la nevera massa temps.

15.
canelons mel mato pas15

Com podeu veure, ja és manipulable.

16.
canelons mel mato pas16

I es pot enrotllar sense que es trenqui.

17.
canelons mel mato pas17

Anem a pel mató.

18.
canelons mel mato pas18

Treballeu-lo una mica, per deixar-lo cremós.

19.
canelons mel mato pas19

Ompliu una mànega.

20.
canelons mel mato pas20

I deixeu un forat de la mida d'una moneda de cèntim, més o menys.

21.
canelons mel mato pas21
22.
canelons mel mato pas22

Deixeu un petit espai a una banda.

23.
canelons mel mato pas23

I ara, enrotlleu-ho sobre sí mateix.

24.
canelons mel mato pas24

Un cop fet el caneló, talleu per l'altra banda i retalleu les puntes.

25.
canelons mel mato pas25

Netegeu el ganivet a cada tall.

26.
canelons mel mato pas26

Aneu col·locant els canelons en un plat.

27.
canelons mel mato pas27

Finalment, tireu-hi una mica de mel per sobre.

28.
canelons mel mato pas28

Una possible decoració seria utilitzant fruita deshidratada.

29.
canelons mel mato pas29

Li donarà color i lligarà força el sabor.

30.
canelons mel mato pas30

I ja es poden servir.

31.
canelons mel mato pas31

Fàcil, no?

32.
canelons mel mato pas32

Una altra forma de servir-los és amb nous, a mi m'agrada més particularment.

33.
canelons mel mato pas33

A banda de ser molt saludable, la nou encaixa més que bé amb la mel i el mató, ja ho sabeu.

34.
canelons mel mato pas34

I la menta li donarà un aroma fresc al plat.

35.
canelons mel mato pas35

Finalment, podeu servir-ho en forma de lasanya també.

36.
canelons mel mato pas36

Poseu varies tires de mató sobre una capa de gelatina.

37.
canelons mel mato pas37

Cobriu-ho amb una nova capa de gelatina de mel.

38.
canelons mel mato pas38

Poseu-hi més mató i una capa final de gelatina. Un bon raig de mel per sobre.

39.
canelons mel mato pas39

I ja ho podeu servir.

40.
canelons mel mato pas40

També podeu retallar les cantonades, fer-ho més estètic i més petit. Val a dir que es un postre calòric i omple, per tant, millor no abusar. Bon profit!