Avui veurem com fer uns canelons de mel i mató, una forma original de presentar aquest deliciós postres tan nostrat. Pot semblar complicat a primera vista, però us puc garantir que és molt fàcil de fer i sempre queda bé. Només heu de ser curosos amb les mesures. La gelatina de mel feta amb agar, ha de tenir el punt correcte i això passa per pesar l'agar correctament. Per això, us aconsello fer ús d'una balança de precisió. Si no la teniu, us recomano comprar-la, ja que, sobretot en pastisseria, us anirà molt bé. I no són pas cares.

La decoració la podeu fer al vostre gust. Jo us mostraré algunes possibilitats.

Ingredients

200 ml d'aigua

200 ml de mel

3 g d'agar-agar

250 g de mató

 

Per decorar:

nous

mel

fruita liofilitzada o deshidratada

menta

 

Variants:

- Podeu donar-li la forma que més us convingui

- Es pot fer servir qualsevol tipus de mel

Preparació
1.

Jo he fet servir mel de mil flors, que és la que més m'agrada. L'agar, el podeu trobar en qualsevol botiga mínimament especialitzada.

2.
3.

Peseu la mel i barregeu-la amb l'aigua.

4.

Ara peseu la pols d'agar. Es pot trobar també en escates, però en qualsevol cas és important que el pes sigui exacte, per això us recomano una balança de precisió.

5.

Us puc dir que són dues cullerades de cafè aproximadament, però insisteixo, que s'ha de pesar. Si no es fa, la gelatina, pot quedar massa sòlida o massa líquida, fent que el caneló es trenqui.

6.

Aboqueu-ho amb l'aigua i la mel.

7.

És important dissoldre completament l'agar dins el líquid.

8.

Ara, porteu-ho a ebullició. Un cop arrenqui el bull, un minut i apagueu el foc.

9.

Mentrestant, podeu preparar el recipient on abocareu la gelatina. Un plat amb el fons pla serà suficient.

10.

O fins i tot una safata, senzillament que tingui el fons pla.

11.

Ja bull, podeu apagar el foc.

12.

Amb compte, aboqueu-ho sobre el plat. Vigileu el gruix, ni massa gruixut ni massa prim.

13.

Molt bé.

14.

I ara, deixeu que la gelatina es refredi a temperatura ambient. Jo us diria que una hora com a mínim. Per això us he comentat que podeu preparar la gelatina amb temps, de bon matí, i a migdia ja la podeu fer servir sense problemes. Fins i tot el dia abans, però no la guardeu a la nevera massa temps.

15.

Com podeu veure, ja és manipulable.

16.

I es pot enrotllar sense que es trenqui.

17.

Anem a pel mató.

18.

Treballeu-lo una mica, per deixar-lo cremós.

19.

Ompliu una mànega.

20.

I deixeu un forat de la mida d'una moneda de cèntim, més o menys.

21.
22.

Deixeu un petit espai a una banda.

23.

I ara, enrotlleu-ho sobre sí mateix.

24.

Un cop fet el caneló, talleu per l'altra banda i retalleu les puntes.

25.

Netegeu el ganivet a cada tall.

26.

Aneu col·locant els canelons en un plat.

27.

Finalment, tireu-hi una mica de mel per sobre.

28.

Una possible decoració seria utilitzant fruita deshidratada.

29.

Li donarà color i lligarà força el sabor.

30.

I ja es poden servir.

31.

Fàcil, no?

32.

Una altra forma de servir-los és amb nous, a mi m'agrada més particularment.

33.

A banda de ser molt saludable, la nou encaixa més que bé amb la mel i el mató, ja ho sabeu.

34.

I la menta li donarà un aroma fresc al plat.

35.

Finalment, podeu servir-ho en forma de lasanya també.

36.

Poseu varies tires de mató sobre una capa de gelatina.

37.

Cobriu-ho amb una nova capa de gelatina de mel.

38.

Poseu-hi més mató i una capa final de gelatina. Un bon raig de mel per sobre.

39.

I ja ho podeu servir.

40.

També podeu retallar les cantonades, fer-ho més estètic i més petit. Val a dir que es un postre calòric i omple, per tant, millor no abusar. Bon profit!