El salmó fumat és un gran recurs que tenim els que ens agrada la cuina. Hi ha infinitat de formes de preparar-lo, com infinitat de receptes que incorporen aquest extraordinari producte. Avui, veurem com fer uns senzills canelons de salmó que combinarem amb formatge brie i codonyat, buscant una barreja dolç-salat molt interessant. El cibulet aportarà el toc cruixent i potent de sabor i l'oli de vainilla, els matisos en boca. Com a resultat, un plat excel·lent que molts repetireu sovint. Tsch! Quedareu molt bé amb els vostres convidats. Feu-los i en parlem!
3 talls de salmó fumat per persona
codonyat
formatge brie
oli suau de vainilla
tomàquet tipus "Raf"
cibulet
anet en pols
brots de llentia
sal
Variants:
Podeu substituir l'oli suau de vainilla per un bon oli d'oliva verge extra
Preparem tots els ingredients.
En aquest cas, us recomano utilitzar salmó fumat de bona qualitat.
Tant el codonyat com el formatge brie els podeu comprar en porcions.
Decorarem els canelons amb uns brots de llenties que podeu preparar a casa molt fàcilment.
L'oli suau de vainilla, això sí, és convenient tenir-lo preparat amb anterioritat.
Agafem un tros de salmó i l'untem amb una mica d'oli de vainilla.
Hi posem un tros de formatge brie...
i un tros de les mateixes dimensions de codonyat a sobre.
Una fulla de cibulet...
i enrotllem el conjunt.
Apliqueu una certa pressió, han de quedar forts. Feu tres canelons per persona.
Ara tallarem el tomàquet raf.
Heu de procurar tallar-lo molt fi, com si es tractés d'un carpaccio.
Comencem a muntar el plat amb un parell de llesques de tomàquet.
Una mica d'oli suau de vainilla per sobre.
Una mica de sal.
I a sobre del tomàquet hi col·locarem els canelons.
Finalment, deixarem caure una pluja d'anet per sobre del salmó.
L'anet casa perfectament amb el salmó.
També podeu decorar una mica el plat amb l'anet.
Tallarem uns brots de germinat de llentia i...
decorarem els nostres canelons. Un nou raig d'oli suau de vainilla i llestos.
I a gaudir, companys.
Bon profit!