El salmó fumat és un gran recurs que tenim els que ens agrada la cuina. Hi ha infinitat de formes de preparar-lo, com infinitat de receptes que incorporen aquest extraordinari producte. Avui, veurem com fer uns senzills canelons de salmó que combinarem amb formatge brie i codonyat, buscant una barreja dolç-salat molt interessant. El cibulet aportarà el toc cruixent i potent de sabor i l'oli de vainilla, els matisos en boca. Com a resultat, un plat excel·lent que molts repetireu sovint. Tsch! Quedareu molt bé amb els vostres convidats. Feu-los i en parlem!
3 talls de salmó fumat per persona
codonyat
formatge brie
oli suau de vainilla
tomàquet tipus "Raf"
cibulet
anet en pols
brots de llentia
sal
Variants:
Podeu substituir l'oli suau de vainilla per un bon oli d'oliva verge extra
![canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas1 canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/38/42/64/canelons-salmo-brie-codonyat-cibulet-oli-vainilla-pas1.jpeg)
Preparem tots els ingredients.
![canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas2 canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/38/42/91/canelons-salmo-brie-codonyat-cibulet-oli-vainilla-pas2.jpeg)
En aquest cas, us recomano utilitzar salmó fumat de bona qualitat.
![canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas3 canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/38/43/18/canelons-salmo-brie-codonyat-cibulet-oli-vainilla-pas3.jpeg)
Tant el codonyat com el formatge brie els podeu comprar en porcions.
![canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas4 canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/38/43/45/canelons-salmo-brie-codonyat-cibulet-oli-vainilla-pas4.jpeg)
Decorarem els canelons amb uns brots de llenties que podeu preparar a casa molt fàcilment.
![canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas5 canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/38/43/72/canelons-salmo-brie-codonyat-cibulet-oli-vainilla-pas5.jpeg)
L'oli suau de vainilla, això sí, és convenient tenir-lo preparat amb anterioritat.
![canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas6 canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/38/43/99/canelons-salmo-brie-codonyat-cibulet-oli-vainilla-pas6.jpeg)
Agafem un tros de salmó i l'untem amb una mica d'oli de vainilla.
![canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas7 canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/38/44/26/canelons-salmo-brie-codonyat-cibulet-oli-vainilla-pas7.jpeg)
Hi posem un tros de formatge brie...
![canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas8 canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/38/44/53/canelons-salmo-brie-codonyat-cibulet-oli-vainilla-pas8.jpeg)
i un tros de les mateixes dimensions de codonyat a sobre.
![canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas9 canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/38/44/80/canelons-salmo-brie-codonyat-cibulet-oli-vainilla-pas9.jpeg)
Una fulla de cibulet...
![canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas10 canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/38/45/07/canelons-salmo-brie-codonyat-cibulet-oli-vainilla-pas10.jpeg)
i enrotllem el conjunt.
![canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas11 canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/38/45/34/canelons-salmo-brie-codonyat-cibulet-oli-vainilla-pas11.jpeg)
Apliqueu una certa pressió, han de quedar forts. Feu tres canelons per persona.
![canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas12 canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/38/45/61/canelons-salmo-brie-codonyat-cibulet-oli-vainilla-pas12.jpeg)
Ara tallarem el tomàquet raf.
![canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas13 canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/38/45/88/canelons-salmo-brie-codonyat-cibulet-oli-vainilla-pas13.jpeg)
Heu de procurar tallar-lo molt fi, com si es tractés d'un carpaccio.
![canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas14 canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/38/46/15/canelons-salmo-brie-codonyat-cibulet-oli-vainilla-pas14.jpeg)
Comencem a muntar el plat amb un parell de llesques de tomàquet.
![canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas15 canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/38/46/42/canelons-salmo-brie-codonyat-cibulet-oli-vainilla-pas15.jpeg)
Una mica d'oli suau de vainilla per sobre.
![canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas16 canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/38/46/69/canelons-salmo-brie-codonyat-cibulet-oli-vainilla-pas16.jpeg)
Una mica de sal.
![canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas17 canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/38/46/96/canelons-salmo-brie-codonyat-cibulet-oli-vainilla-pas17.jpeg)
I a sobre del tomàquet hi col·locarem els canelons.
![canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas18 canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/38/47/23/canelons-salmo-brie-codonyat-cibulet-oli-vainilla-pas18.jpeg)
Finalment, deixarem caure una pluja d'anet per sobre del salmó.
![canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas19 canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/38/47/50/canelons-salmo-brie-codonyat-cibulet-oli-vainilla-pas19.jpeg)
L'anet casa perfectament amb el salmó.
![canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas20 canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/38/47/77/canelons-salmo-brie-codonyat-cibulet-oli-vainilla-pas20.jpeg)
També podeu decorar una mica el plat amb l'anet.
![canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas21 canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/38/48/04/canelons-salmo-brie-codonyat-cibulet-oli-vainilla-pas21.jpeg)
Tallarem uns brots de germinat de llentia i...
![canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas22 canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/38/48/31/canelons-salmo-brie-codonyat-cibulet-oli-vainilla-pas22.jpeg)
decorarem els nostres canelons. Un nou raig d'oli suau de vainilla i llestos.
![canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas23 canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/38/48/58/canelons-salmo-brie-codonyat-cibulet-oli-vainilla-pas23.jpeg)
I a gaudir, companys.
![canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas24 canelons salmo brie codonyat cibulet oli vainilla pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/38/48/85/canelons-salmo-brie-codonyat-cibulet-oli-vainilla-pas24.jpeg)
Bon profit!