La recepta d'avui no només entra per la vista, també pel seu sabor i per ser força saludable. La pots cuinar tant a l'estiu com a l'hivern, ja que sempre funciona. Econòmica, ràpida i amb un resultat esplèndid. Què més vols? Som-hi!

Ingredients
  • 12 tires de salmó fumat 
  • 300 g de formatge cremós
  • 300 g de gamba salada
  • 1 pot d'anxoves de bona qualitat
  • Uns quants bitxos picants 
  • Oli d'oliva verge extra
  • Un polsim de pebre vermell picant
  • Anet fresc trinxat

Per fer la salsa:

  • 3 cullerades de maionesa
  • 2 cullerades de salsa Worcestershire
  • 1 cullerada de quètxup
  • 1 cullerada de mostassa
  • Un polsim de pebre negre
Preparació
1.
IMG 1791

La gamba salada la pots comprar ja cuita i preparada.

2.
IMG 2397

L'hauràs de pelar. Pensa que hi posaràs un parell o tres de gambes per cada caneló.

3.
IMG 2400

Les anxoves de l'Escala millor. Altrament, que siguin de bona qualitat.

4.
IMG 2406

També caldrà tallar a tires uns bitxons picants.

5.
IMG 2411

A sobre d'un paper film, col·loca les tires de salmó fumat. Pots fer servir trossos trencats.

6.
IMG 2440

A sobre del salmó, posa una capa de formatge per untar, tipus Philadelphia. Llavors, un parell o tres de gambes pelades i unes tires de bitxo.

7.
IMG 2443

Finalment, una anxova.

8.
IMG 2449

Ara, enrotlla el salmó sobre sí mateix.

9.
IMG 2450

Pots utilitzar el paper film per aplicar pressió.

10.
IMG 2454

T'han de quedar rodonets. Així mateix, els pots conservar tapats a la nevera fins a el moment de servir-los.

11.
IMG 2458

Prepara la salsa barrejant tots els ingredients.

12.
IMG 2473

I ara sí, serveix 2 o 3 canelons per persona. Rega'ls amb la salsa.

13.
IMG 2501

Per acabar, tira un polsim de pebre vermell (picant o dolç) per sobre, una mica d'anet fresc trinxat i un raig d'oli d'oliva verge extra. No cal més sal que la ens aporta l'anxova.

14.
IMG 2512

I a gaudir!

15.
IMG 2516

Bon profit!