La recepta d'avui no només entra per la vista, també pel seu sabor i per ser força saludable. La pots cuinar tant a l'estiu com a l'hivern, ja que sempre funciona. Econòmica, ràpida i amb un resultat esplèndid. Què més vols? Som-hi!
- 12 tires de salmó fumat
- 300 g de formatge cremós
- 300 g de gamba salada
- 1 pot d'anxoves de bona qualitat
- Uns quants bitxos picants
- Oli d'oliva verge extra
- Un polsim de pebre vermell picant
- Anet fresc trinxat
Per fer la salsa:
- 3 cullerades de maionesa
- 2 cullerades de salsa Worcestershire
- 1 cullerada de quètxup
- 1 cullerada de mostassa
- Un polsim de pebre negre

La gamba salada la pots comprar ja cuita i preparada.

L'hauràs de pelar. Pensa que hi posaràs un parell o tres de gambes per cada caneló.

Les anxoves de l'Escala millor. Altrament, que siguin de bona qualitat.

També caldrà tallar a tires uns bitxons picants.

A sobre d'un paper film, col·loca les tires de salmó fumat. Pots fer servir trossos trencats.

A sobre del salmó, posa una capa de formatge per untar, tipus Philadelphia. Llavors, un parell o tres de gambes pelades i unes tires de bitxo.

Finalment, una anxova.

Ara, enrotlla el salmó sobre sí mateix.

Pots utilitzar el paper film per aplicar pressió.

T'han de quedar rodonets. Així mateix, els pots conservar tapats a la nevera fins a el moment de servir-los.

Prepara la salsa barrejant tots els ingredients.

I ara sí, serveix 2 o 3 canelons per persona. Rega'ls amb la salsa.

Per acabar, tira un polsim de pebre vermell (picant o dolç) per sobre, una mica d'anet fresc trinxat i un raig d'oli d'oliva verge extra. No cal més sal que la ens aporta l'anxova.

I a gaudir!

Bon profit!