El caragolí de mar és un mol.lusc que viu entre algues de les que s'alimenta. Estan adherits a les roques, en les zones costaneres. El seu color és d'un to negre blavós o terrós, amb una banda espiral de to més clar. La seva grandària és al voltant dels 3 o 6 mm. Aquests musclos són molt resistents i poden aguantar molt de temps fora de l'aigua.

Ingredients

300gr. de caragolins de mar 

un raig de conyac

un raig de vi blanc

una grapat de boles de pebre negre

mitja llimona

2 fulles de llorer

una rameta de romaní fresc

oli d'oliva

30 gr. sal per litre d'aigua

Preparació
1.
caragolins mar bigars pas1

Rentem bé els cargolins sota l'aigua.

2.
caragolins mar bigars pas2

Preparem la cassola per bullir. Hi posem l'aigua amb 30gr. de sal per litre.

3.
caragolins mar bigars pas3

Tirem el suc de llimona... i deixem la llimona dins.

4.
caragolins mar bigars pas4

Hi posem el llorer.

5.
caragolins mar bigars pas5

El romaní. Si no és fresc... no passa res.

6.
caragolins mar bigars pas6

La pebre negre.

7.
caragolins mar bigars pas7

I ara, un xorret de brandi... no gaire.

8.
caragolins mar bigars pas8

També hi posarem vi blanc, en aquest cas "Albariño".

9.
caragolins mar bigars pas9

Un xorret petit també.

10.
caragolins mar bigars pas10

Quan arrenqui el bull... posem els "bitxos".

11.
caragolins mar bigars pas11

Ara deixeu-los coure uns 10-12 minuts.

12.
caragolins mar bigars pas12

Tapeu-los millor.

13.
caragolins mar bigars pas13

I ja els podem servir, calentons.

14.
caragolins mar bigars pas14

Ummm...

15.
caragolins mar bigars pas15

Us agraden?

16.
caragolins mar bigars pas16

Compte, que s'ha de treure la primera "xapeta" dura.

17.
caragolins mar bigars pas17

He aprofitat per servir-los juntament amb unes "canyailles" que tenia.

18.
caragolins mar bigars pas18

I per a rematar el tema vermutillo, avui ho acompanyarem amb unes gambetes salades, unes olives farcides amb uns bitxos picants... i unes patates xips. Bon Profit!