El caragolí de mar és un mol.lusc que viu entre algues de les que s'alimenta. Estan adherits a les roques, en les zones costaneres. El seu color és d'un to negre blavós o terrós, amb una banda espiral de to més clar. La seva grandària és al voltant dels 3 o 6 mm. Aquests musclos són molt resistents i poden aguantar molt de temps fora de l'aigua.
300gr. de caragolins de mar
un raig de conyac
un raig de vi blanc
una grapat de boles de pebre negre
mitja llimona
2 fulles de llorer
una rameta de romaní fresc
oli d'oliva
30 gr. sal per litre d'aigua
Rentem bé els cargolins sota l'aigua.
Preparem la cassola per bullir. Hi posem l'aigua amb 30gr. de sal per litre.
Tirem el suc de llimona... i deixem la llimona dins.
Hi posem el llorer.
El romaní. Si no és fresc... no passa res.
La pebre negre.
I ara, un xorret de brandi... no gaire.
També hi posarem vi blanc, en aquest cas "Albariño".
Un xorret petit també.
Quan arrenqui el bull... posem els "bitxos".
Ara deixeu-los coure uns 10-12 minuts.
Tapeu-los millor.
I ja els podem servir, calentons.
Ummm...
Us agraden?
Compte, que s'ha de treure la primera "xapeta" dura.
He aprofitat per servir-los juntament amb unes "canyailles" que tenia.
I per a rematar el tema vermutillo, avui ho acompanyarem amb unes gambetes salades, unes olives farcides amb uns bitxos picants... i unes patates xips. Bon Profit!