El caragolí de mar és un mol.lusc que viu entre algues de les que s'alimenta. Estan adherits a les roques, en les zones costaneres. El seu color és d'un to negre blavós o terrós, amb una banda espiral de to més clar. La seva grandària és al voltant dels 3 o 6 mm. Aquests musclos són molt resistents i poden aguantar molt de temps fora de l'aigua.

Ingredients

300gr. de caragolins de mar 

un raig de conyac

un raig de vi blanc

una grapat de boles de pebre negre

mitja llimona

2 fulles de llorer

una rameta de romaní fresc

oli d'oliva

30 gr. sal per litre d'aigua

Preparació
1.

Rentem bé els cargolins sota l'aigua.

2.

Preparem la cassola per bullir. Hi posem l'aigua amb 30gr. de sal per litre.

3.

Tirem el suc de llimona... i deixem la llimona dins.

4.

Hi posem el llorer.

5.

El romaní. Si no és fresc... no passa res.

6.

La pebre negre.

7.

I ara, un xorret de brandi... no gaire.

8.

També hi posarem vi blanc, en aquest cas "Albariño".

9.

Un xorret petit també.

10.

Quan arrenqui el bull... posem els "bitxos".

11.

Ara deixeu-los coure uns 10-12 minuts.

12.

Tapeu-los millor.

13.

I ja els podem servir, calentons.

14.

Ummm...

15.

Us agraden?

16.

Compte, que s'ha de treure la primera "xapeta" dura.

17.

He aprofitat per servir-los juntament amb unes "canyailles" que tenia.

18.

I per a rematar el tema vermutillo, avui ho acompanyarem amb unes gambetes salades, unes olives farcides amb uns bitxos picants... i unes patates xips. Bon Profit!