Avui, l'Oscar Manresa ens mostra el procés d'elaboració del plat més típic de les Terres de Lleida: els caragols a la llauna. Un plat deliciós com cap altre que és molt més fàcil de fer del que sembla. Amb un allioli d'acompanyament, el podreu preparar en la quantitat que més us convingui, sigui per a una ocasió especial o per un diumenge en família. Una recepta que el xef Òscar Manresa t'ensenya a preparar de la millor manera perquè en puguis gaudir sempre que vulguis a casa.
Fes play al vídeo per saber-ne tots els detalls, ingredients i pas a pas. Som-hi!
Ingredients per a 4 persones:
- 400 g de caragols bovers
- 100 g sal
- 80 g julivert
- 2 grans d'all
En primer lloc, si els caragols no els has comprat i els has collit al camp, els has de bullir en aigua per poder-te'ls menjar sense cap inconvenient.
Un cop tinguis els caragols purgats, els has de posar en una paella -o llauna, si en tens- sobre una capa gruixuda de sal, del tipus que sigui.
Enforna'ls 10 minuts a 180 graus.
Quan n'hagin passat cinc, treu-los i posa'ls una picada d'all i julivert a sobre. Torna'ls a posar al forn els 5 minuts que queden.
Un cop cuits, treu-los del forn i prepara un allioli casolà. És l'acompanyament més tradicional i la manera més deliciosa de gaudir dels caragols. Bon profit!