Avui et portem la típica tapa de carn en salsa. Un bàsic de la nostra cuina que només necessita paciència, una qualitat cap cop més difícil de trobar. Ingredients bàsics i econòmics, però amb un resultat espectacular. La pots acompanyar de patates, arròs, verdura, pasta o senzillament un bon tros de pa.
I és que no podràs parar de sucar-hi pa! Som-hi!
1 kg carn magra de porc a daus (sense greix)
500 g tomàquet triturat
1 pebrot vermell trinxats
2 pebrots verds trinxats
1 ceba trinxada
1/2 porro trinxat
un tros d'api trinxat
3 alls laminats
oli d'oliva verge extra
2 fulles de llorer
1 copa de vi blanc
1 copa d'aigua
1 cullerada de sucre
pebre negre
sal
Variants:
- Pots fer-ho amb brou o afegir-hi una pastilla de brou
- Pots fer-lo picant afegint una mica de bitxo picant o caiena
- Es pot fer amb vi negre
Prepara i renta les verdures.
En una cassola, posa un generós raig d'oli d'oliva i daura els alls laminats.
Posa sal i pebre a la carn, ja tallada a daus macos i sense greix.
Marca la carn.
Mentrestant, pots anar trinxant la verdura.
Quan la carn estigui marcada per totes bandes, ja la podràs retirar.
Reserva-la.
Afegeix a la cassola tota la verdura trinxada amb un polsim de sal i les fulles de llorer.
Deixa sofregir bé la verdura fins que tingui un bon color daurat.
Ara, afegeix-hi la carn de nou.
Tira-hi una copa de vi blanc.
Remena-ho i deixa evaporar l'alcohol durant uns 5-10 minuts.
Ara ja hi podràs incorporar-hi el tomàquet triturat.
Una cullerada de sucre, per allò de l'acidesa.
Ara, afegeix-hi una copa de brou d'au o verdura o una copa d'aigua amb una pastilla de brou. Sala-ho.
Tapa-ho i deixa-ho fer a foc baix fins que la carn quedi tova (mínim 30 minuts). Vigila que mai falti líquid i no es cremi, i rectifica de sal al final.
Un cop fet, deixa reposar el plat unes hores. Millor menjar-lo l'endemà.
Escalfa-ho i cap a dins! Amb un bon tros de pa! No hi ha res millor! Bon profit!