Avui et portem la típica tapa de carn en salsa. Un bàsic de la nostra cuina que només necessita paciència, una qualitat cap cop més difícil de trobar. Ingredients bàsics i econòmics, però amb un resultat espectacular. La pots acompanyar de patates, arròs, verdura, pasta o senzillament un bon tros de pa.
I és que no podràs parar de sucar-hi pa! Som-hi!
1 kg carn magra de porc a daus (sense greix)
500 g tomàquet triturat
1 pebrot vermell trinxats
2 pebrots verds trinxats
1 ceba trinxada
1/2 porro trinxat
un tros d'api trinxat
3 alls laminats
oli d'oliva verge extra
2 fulles de llorer
1 copa de vi blanc
1 copa d'aigua
1 cullerada de sucre
pebre negre
sal
Variants:
- Pots fer-ho amb brou o afegir-hi una pastilla de brou
- Pots fer-lo picant afegint una mica de bitxo picant o caiena
- Es pot fer amb vi negre
![IMG 6191 IMG 6191](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/46/49/45/30/img-6191.jpeg)
Prepara i renta les verdures.
![IMG 6192 IMG 6192](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/46/49/45/63/img-6192.jpeg)
En una cassola, posa un generós raig d'oli d'oliva i daura els alls laminats.
![IMG 6196 IMG 6196](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/46/49/45/93/img-6196.jpeg)
Posa sal i pebre a la carn, ja tallada a daus macos i sense greix.
![IMG 6199 IMG 6199](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/46/49/46/23/img-6199.jpeg)
Marca la carn.
![IMG 6205 IMG 6205](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/46/49/46/56/img-6205.jpeg)
Mentrestant, pots anar trinxant la verdura.
![IMG 6203 IMG 6203](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/46/49/46/89/img-6203.jpeg)
Quan la carn estigui marcada per totes bandes, ja la podràs retirar.
![IMG 6211 IMG 6211](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/46/49/47/22/img-6211.jpeg)
Reserva-la.
![IMG 6209 IMG 6209](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/46/49/47/55/img-6209.jpeg)
Afegeix a la cassola tota la verdura trinxada amb un polsim de sal i les fulles de llorer.
![IMG 6213 IMG 6213](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/46/49/47/94/img-6213.jpeg)
Deixa sofregir bé la verdura fins que tingui un bon color daurat.
![IMG 6217 IMG 6217](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/46/49/48/30/img-6217.jpeg)
Ara, afegeix-hi la carn de nou.
![IMG 6221 IMG 6221](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/46/49/48/75/img-6221.jpeg)
Tira-hi una copa de vi blanc.
![IMG 6230 IMG 6230](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/46/49/49/86/img-6230.jpeg)
Remena-ho i deixa evaporar l'alcohol durant uns 5-10 minuts.
![IMG 6237 IMG 6237](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/46/49/50/13/img-6237.jpeg)
Ara ja hi podràs incorporar-hi el tomàquet triturat.
![IMG 6241 IMG 6241](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/46/49/50/43/img-6241.jpeg)
Una cullerada de sucre, per allò de l'acidesa.
![IMG 6245 IMG 6245](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/46/49/50/73/img-6245.jpeg)
Ara, afegeix-hi una copa de brou d'au o verdura o una copa d'aigua amb una pastilla de brou. Sala-ho.
![IMG 6249 IMG 6249](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/46/49/51/06/img-6249.jpeg)
Tapa-ho i deixa-ho fer a foc baix fins que la carn quedi tova (mínim 30 minuts). Vigila que mai falti líquid i no es cremi, i rectifica de sal al final.
![IMG 6348 IMG 6348](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/46/49/51/33/img-6348.jpeg)
Un cop fet, deixa reposar el plat unes hores. Millor menjar-lo l'endemà.
![IMG 6379 IMG 6379](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/46/49/51/75/img-6379.jpeg)
Escalfa-ho i cap a dins! Amb un bon tros de pa! No hi ha res millor! Bon profit!