Avui et portem la típica tapa de carn en salsa. Un bàsic de la nostra cuina que només necessita paciència, una qualitat cap cop més difícil de trobar. Ingredients bàsics i econòmics, però amb un resultat espectacular. La pots acompanyar de patates, arròs, verdura, pasta o senzillament un bon tros de pa.

I és que no podràs parar de sucar-hi pa! Som-hi!

Ingredients

1 kg carn magra de porc a daus (sense greix)

500 g tomàquet triturat

1 pebrot vermell trinxats

2 pebrots verds trinxats

1 ceba trinxada

1/2 porro trinxat

un tros d'api trinxat

3 alls laminats

oli d'oliva verge extra

2 fulles de llorer

1 copa de vi blanc

1 copa d'aigua

1 cullerada de sucre

pebre negre

sal

Variants:

- Pots fer-ho amb brou o afegir-hi una pastilla de brou

- Pots fer-lo picant afegint una mica de bitxo picant o caiena

- Es pot fer amb vi negre

Preparació
1.
IMG 6191

Prepara i renta les verdures.

2.
IMG 6192

En una cassola, posa un generós raig d'oli d'oliva i daura els alls laminats.

3.
IMG 6196

Posa sal i pebre a la carn, ja tallada a daus macos i sense greix.

4.
IMG 6199

Marca la carn.

5.
IMG 6205

Mentrestant, pots anar trinxant la verdura.

6.
IMG 6203

Quan la carn estigui marcada per totes bandes, ja la podràs retirar.

7.
IMG 6211

Reserva-la.

8.
IMG 6209

Afegeix a la cassola tota la verdura trinxada amb un polsim de sal i les fulles de llorer.

9.
IMG 6213

Deixa sofregir bé la verdura fins que tingui un bon color daurat.

10.
IMG 6217

Ara, afegeix-hi la carn de nou.

11.
IMG 6221

Tira-hi una copa de vi blanc.

12.
IMG 6230

Remena-ho i deixa evaporar l'alcohol durant uns 5-10 minuts.

13.
IMG 6237

Ara ja hi podràs incorporar-hi el tomàquet triturat.

14.
IMG 6241

Una cullerada de sucre, per allò de l'acidesa.

15.
IMG 6245

Ara, afegeix-hi una copa de brou d'au o verdura o una copa d'aigua amb una pastilla de brou. Sala-ho.

16.
IMG 6249

Tapa-ho i deixa-ho fer a foc baix fins que la carn quedi tova (mínim 30 minuts). Vigila que mai falti líquid i no es cremi, i rectifica de sal al final.

17.
IMG 6348

Un cop fet, deixa reposar el plat unes hores. Millor menjar-lo l'endemà.

18.
IMG 6379

Escalfa-ho i cap a dins! Amb un bon tros de pa! No hi ha res millor! Bon profit!