Avui et portem la típica tapa de carn en salsa. Un bàsic de la nostra cuina que només necessita paciència, una qualitat cap cop més difícil de trobar. Ingredients bàsics i econòmics, però amb un resultat espectacular. La pots acompanyar de patates, arròs, verdura, pasta o senzillament un bon tros de pa.

I és que no podràs parar de sucar-hi pa! Som-hi!

Ingredients

1 kg carn magra de porc a daus (sense greix)

500 g tomàquet triturat

1 pebrot vermell trinxats

2 pebrots verds trinxats

1 ceba trinxada

1/2 porro trinxat

un tros d'api trinxat

3 alls laminats

oli d'oliva verge extra

2 fulles de llorer

1 copa de vi blanc

1 copa d'aigua

1 cullerada de sucre

pebre negre

sal

Variants:

- Pots fer-ho amb brou o afegir-hi una pastilla de brou

- Pots fer-lo picant afegint una mica de bitxo picant o caiena

- Es pot fer amb vi negre

Preparació
1.

Prepara i renta les verdures.

2.

En una cassola, posa un generós raig d'oli d'oliva i daura els alls laminats.

3.

Posa sal i pebre a la carn, ja tallada a daus macos i sense greix.

4.

Marca la carn.

5.

Mentrestant, pots anar trinxant la verdura.

6.

Quan la carn estigui marcada per totes bandes, ja la podràs retirar.

7.

Reserva-la.

8.

Afegeix a la cassola tota la verdura trinxada amb un polsim de sal i les fulles de llorer.

9.

Deixa sofregir bé la verdura fins que tingui un bon color daurat.

10.

Ara, afegeix-hi la carn de nou.

11.

Tira-hi una copa de vi blanc.

12.

Remena-ho i deixa evaporar l'alcohol durant uns 5-10 minuts.

13.

Ara ja hi podràs incorporar-hi el tomàquet triturat.

14.

Una cullerada de sucre, per allò de l'acidesa.

15.

Ara, afegeix-hi una copa de brou d'au o verdura o una copa d'aigua amb una pastilla de brou. Sala-ho.

16.

Tapa-ho i deixa-ho fer a foc baix fins que la carn quedi tova (mínim 30 minuts). Vigila que mai falti líquid i no es cremi, i rectifica de sal al final.

17.

Un cop fet, deixa reposar el plat unes hores. Millor menjar-lo l'endemà.

18.

Escalfa-ho i cap a dins! Amb un bon tros de pa! No hi ha res millor! Bon profit!