És un plaer per mi haver pogut aprendre a cuinar un dels plats "estrella" que ens feia la meva mare i que a mi tant m'agradava: la carn rostida amb moixernons. De fet, és un plat hiperfàcil de fer, però molt agraït i, sobretot, boníssim acompanyat d'un puré de patates. Sempre quedes bé si els prepares per a un sopar amb convidats.
Un tall de vedella d'uns 1.200 grams
Un parell de cebes grans
2 dents d'all
1 branca de canyella
20 grams de moixernons
100 ml. de conyac
Sal i pebre.
![carn vedella rostida moixernons pas000b carn vedella rostida moixernons pas000b](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/57/97/76/carn-vedella-rostida-moixernons-pas000b.jpeg)
Inicialment tallem les dues cebes en trossos no massa grans, però tampoc massa petits.
![carn vedella rostida moixernons pas1 carn vedella rostida moixernons pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/57/98/03/carn-vedella-rostida-moixernons-pas1.jpeg)
En una cassola grandeta hi posem un xorret d'oli d'oliva i afegim el tros de carn perquè es vagi fent una mica per fora.
![carn vedella rostida moixernons pas2 carn vedella rostida moixernons pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/57/98/30/carn-vedella-rostida-moixernons-pas2.jpeg)
Mentrestant, en un bol amb aigua neta, posem els moixernons secs per què es vagin hidratant poc a poc.
![carn vedella rostida moixernons pas3 carn vedella rostida moixernons pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/57/98/57/carn-vedella-rostida-moixernons-pas3.jpeg)
Pelem i tallem els dos dents d'all en trossos petits.
![carn vedella rostida moixernons pas4 carn vedella rostida moixernons pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/57/98/84/carn-vedella-rostida-moixernons-pas4.jpeg)
Quan la carn estigui doradeta per fora, afegim la ceba i els alls a la cassola.
![carn vedella rostida moixernons pas5 carn vedella rostida moixernons pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/57/99/11/carn-vedella-rostida-moixernons-pas5.jpeg)
Després d'uns 5 minuts, quan la ceba estigui feta, ens preparem per afegir el conyac.
![carn vedella rostida moixernons pas6 carn vedella rostida moixernons pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/57/99/38/carn-vedella-rostida-moixernons-pas6.jpeg)
Preparem mig got de conyac. Si no tenim conyac podem posar vi negre... també queda molt bo. Afegim el conyac a la cassola i, molt important, la branca de canyella.
![carn vedella rostida moixernons pas7 carn vedella rostida moixernons pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/57/99/65/carn-vedella-rostida-moixernons-pas7.jpeg)
La meva mare posava el conyac i ho deixava reduïr, però jo vaig pensar que flambejant el conyac potser quedaría millor... i efectivament!... estic content d'haver-ho provat perquè queda molt més bo!
![carn vedella rostida moixernons pas8 carn vedella rostida moixernons pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/57/99/92/carn-vedella-rostida-moixernons-pas8.jpeg)
Una vegada flambejat l'alcohol del conyac, deixem reduïr una mica i afegim posteriorment un got d'aigua calenta per anar fent la carn poc a poc. Afegir més aigua si fa falta.
![carn vedella rostida moixernons pas9 carn vedella rostida moixernons pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/58/00/19/carn-vedella-rostida-moixernons-pas9.jpeg)
Aquest plat és senzill de fer però triga una mica per què la carn quedi bé. Passats uns 30-40 minuts de fer-se la carn poc a poc amb l'aigua, traim la carn de la cassola i procedim a tallar-la en rodantxes. Aquestes rodantxes les anem posant dins la cassola un altre cop per continuar la cocció.
![carn vedella rostida moixernons pas10 carn vedella rostida moixernons pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/58/00/46/carn-vedella-rostida-moixernons-pas10.jpeg)
Ara és el moment d'afegir els moixernons amb tota la seva aigua dins la cassola i deixar que vagi fent poquet a poquet... sense oblidar-nos d'anar afegint aigua calenta de tant en tant perquè no es quedi mai sense líquid.
![carn vedella rostida moixernons pas11 carn vedella rostida moixernons pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/58/00/94/carn-vedella-rostida-moixernons-pas11.jpeg)
Haurem d'esperar uns altres 30 minuts per què la carn estigui feta del tot i que amb un color i un aroma exquisits.
![carn vedella rostida moixernons pas12 carn vedella rostida moixernons pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/58/01/21/carn-vedella-rostida-moixernons-pas12.jpeg)
El resultat és espectacular!
![carn vedella rostida moixernons pas13 carn vedella rostida moixernons pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/58/01/48/carn-vedella-rostida-moixernons-pas13.jpeg)
Espero que proveu de fer aquest plat tant bo que flipareu!