És un plaer per mi haver pogut aprendre a cuinar un dels plats "estrella" que ens feia la meva mare i que a mi tant m'agradava: la carn rostida amb moixernons. De fet, és un plat hiperfàcil de fer, però molt agraït i, sobretot, boníssim acompanyat d'un puré de patates. Sempre quedes bé si els prepares per a un sopar amb convidats.

 

Ingredients

Un tall de vedella d'uns 1.200 grams 

Un parell de cebes grans

2 dents d'all

1 branca de canyella

20 grams de moixernons 

100 ml. de conyac 

Sal i pebre.

Preparació
1.

Inicialment tallem les dues cebes en trossos no massa grans, però tampoc massa petits.

2.

En una cassola grandeta hi posem un xorret d'oli d'oliva i afegim el tros de carn perquè es vagi fent una mica per fora.

3.

Mentrestant, en un bol amb aigua neta, posem els moixernons secs per què es vagin hidratant poc a poc.

4.

Pelem i tallem els dos dents d'all en trossos petits.

5.

Quan la carn estigui doradeta per fora, afegim la ceba i els alls a la cassola.

6.

Després d'uns 5 minuts, quan la ceba estigui feta, ens preparem per afegir el conyac.

7.

Preparem mig got de conyac. Si no tenim conyac podem posar vi negre... també queda molt bo. Afegim el conyac a la cassola i, molt important, la branca de canyella.

8.

La meva mare posava el conyac i ho deixava reduïr, però jo vaig pensar que flambejant el conyac potser quedaría millor... i efectivament!... estic content d'haver-ho provat perquè queda molt més bo!

9.

Una vegada flambejat l'alcohol del conyac, deixem reduïr una mica i afegim posteriorment un got d'aigua calenta per anar fent la carn poc a poc. Afegir més aigua si fa falta.

10.

Aquest plat és senzill de fer però triga una mica per què la carn quedi bé. Passats uns 30-40 minuts de fer-se la carn poc a poc amb l'aigua, traim la carn de la cassola i procedim a tallar-la en rodantxes. Aquestes rodantxes les anem posant dins la cassola un altre cop per continuar la cocció.

11.

Ara és el moment d'afegir els moixernons amb tota la seva aigua dins la cassola i deixar que vagi fent poquet a poquet... sense oblidar-nos d'anar afegint aigua calenta de tant en tant perquè no es quedi mai sense líquid.

12.

Haurem d'esperar uns altres 30 minuts per què la carn estigui feta del tot i que amb un color i un aroma exquisits.

13.

El resultat és espectacular!

14.

Espero que proveu de fer aquest plat tant bo que flipareu!