Avui et portem un entrant amb figues fresques, una fruita de temporada que has d'aprofitar al màxim. Com veuràs, pots fins i tot preparar el carpaccio de figues i congelar-lo. Així tindràs el plat enllestit en 5 minuts de rellotge. La figa la pots combinar amb molts altres ingredients, però amb els formatges i els fruits secs no fallaràs. Som-hi!
- 5 figues per persona
- Escates de formatge
- Fulles de ruca
- Fruits secs (pinyons, festucs, etc)
- Oli d'oliva verge extra
- Sal en escates
Variants:
- Pots fer aquest plat amb formatges blaus o rocafort
- S'hi pot afegir tomàquet i/o ceba a la juliana ben fina
És important que escullis figues ben madures i dolces, de plena temporada.
Pela-les amb cura.
Retira el peduncle.
I ves-les reservant. No passa res si se't trenquen. Procura retirar tota la pell.
Col·loca les figues pelades sobre paper film.
I tapa-les també amb paper film. Ara aplana-les amb la mà.
Amb cura, passa un corró per sobre i procura que quedi una capa uniforme, de gruix similar. No et preocupis si no queda rodona. Jo et recomano posar-la al congelador una estona per poder-la manipular millor. Alhora, la pots congelar per consumir en un altre moment.
Un cop congelada, retira el paper film.
Fes servir un plat més petit per retallar el carpaccio i presentar-lo en un plat més gran.
Amb un ganivet es retalla molt bé. Els retalls guarda'ls per muntar un plat no tan bonic, però igual de bo.
Posa aquesta base sobre el plat i perfila les cantonades. Deixa que la figa es descongeli. Agafarà brillantor i sabor.
Decora amb ruca.
I posa-hi uns pinyons i uns festucs.
També una mica de formatge, en aquest cas, parmesà.
Decora-ho sense massa filigranes, però amb una mica de gràcia.
Finalment, un raig d'oli d'oliva verge extra per sobre.
I unes escates de sal per potenciar el sabor.
I ja pots degustar un gran plat.
Bon profit!