Avui et portem un entrant amb figues fresques, una fruita de temporada que has d'aprofitar al màxim. Com veuràs, pots fins i tot preparar el carpaccio de figues i congelar-lo. Així tindràs el plat enllestit en 5 minuts de rellotge. La figa la pots combinar amb molts altres ingredients, però amb els formatges i els fruits secs no fallaràs. Som-hi!

Ingredients
  • 5 figues per persona
  • Escates de formatge
  • Fulles de ruca
  • Fruits secs (pinyons, festucs, etc)
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal en escates

Variants:

  • Pots fer aquest plat amb formatges blaus o rocafort
  • S'hi pot afegir tomàquet i/o ceba a la juliana ben fina
Preparació
1.
IMG 8741

És important que escullis figues ben madures i dolces, de plena temporada.

2.
IMG 8742

Pela-les amb cura.

3.
IMG 8745

Retira el peduncle.

4.
IMG 8748

I ves-les reservant. No passa res si se't trenquen. Procura retirar tota la pell. 

5.
IMG 8751

Col·loca les figues pelades sobre paper film.

6.
IMG 8756

I tapa-les també amb paper film. Ara aplana-les amb la mà.

7.
IMG 8763

Amb cura, passa un corró per sobre i procura que quedi una capa uniforme, de gruix similar. No et preocupis si no queda rodona. Jo et recomano posar-la al congelador una estona per poder-la manipular millor. Alhora, la pots congelar per consumir en un altre moment.

8.
IMG 8768

Un cop congelada, retira el paper film.

9.
IMG 8767

Fes servir un plat més petit per retallar el carpaccio i presentar-lo en un plat més gran.

10.
IMG 8776

Amb un ganivet es retalla molt bé. Els retalls guarda'ls per muntar un plat no tan bonic, però igual de bo.

11.
IMG 8782

Posa aquesta base sobre el plat i perfila les cantonades. Deixa que la figa es descongeli. Agafarà brillantor i sabor.

12.
IMG 8784

Decora amb ruca.

13.
IMG 8786

I posa-hi uns pinyons i uns festucs.

14.
IMG 8787

També una mica de formatge, en aquest cas, parmesà.

15.
IMG 8788

Decora-ho sense massa filigranes, però amb una mica de gràcia.

16.
IMG 8793

Finalment, un raig d'oli d'oliva verge extra per sobre.

17.
IMG 8794

I unes escates de sal per potenciar el sabor.

18.
IMG 8819

I ja pots degustar un gran plat.

19.
IMG 8826

Bon profit!