Avui et portem un entrant amb figues fresques, una fruita de temporada que has d'aprofitar al màxim. Com veuràs, pots fins i tot preparar el carpaccio de figues i congelar-lo. Així tindràs el plat enllestit en 5 minuts de rellotge. La figa la pots combinar amb molts altres ingredients, però amb els formatges i els fruits secs no fallaràs. Som-hi!

Ingredients
  • 5 figues per persona
  • Escates de formatge
  • Fulles de ruca
  • Fruits secs (pinyons, festucs, etc)
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal en escates

Variants:

  • Pots fer aquest plat amb formatges blaus o rocafort
  • S'hi pot afegir tomàquet i/o ceba a la juliana ben fina
Preparació
1.

És important que escullis figues ben madures i dolces, de plena temporada.

2.

Pela-les amb cura.

3.

Retira el peduncle.

4.

I ves-les reservant. No passa res si se't trenquen. Procura retirar tota la pell. 

5.

Col·loca les figues pelades sobre paper film.

6.

I tapa-les també amb paper film. Ara aplana-les amb la mà.

7.

Amb cura, passa un corró per sobre i procura que quedi una capa uniforme, de gruix similar. No et preocupis si no queda rodona. Jo et recomano posar-la al congelador una estona per poder-la manipular millor. Alhora, la pots congelar per consumir en un altre moment.

8.

Un cop congelada, retira el paper film.

9.

Fes servir un plat més petit per retallar el carpaccio i presentar-lo en un plat més gran.

10.

Amb un ganivet es retalla molt bé. Els retalls guarda'ls per muntar un plat no tan bonic, però igual de bo.

11.

Posa aquesta base sobre el plat i perfila les cantonades. Deixa que la figa es descongeli. Agafarà brillantor i sabor.

12.

Decora amb ruca.

13.

I posa-hi uns pinyons i uns festucs.

14.

També una mica de formatge, en aquest cas, parmesà.

15.

Decora-ho sense massa filigranes, però amb una mica de gràcia.

16.

Finalment, un raig d'oli d'oliva verge extra per sobre.

17.

I unes escates de sal per potenciar el sabor.

18.

I ja pots degustar un gran plat.

19.

Bon profit!