Fa un temps us vaig mostrar com fer una de les millors postres que conec: la pinya cremada al whisky amb crema cremada. Doncs bé, avui us porto una versió d'aquella excel·lent recepta, un carpaccio. El resultat, en termes de gust, ha estat pràcticament el mateix, tot i que no tindrem tanta superfície de sucre cremat. En aquesta versió abusarem més del licor que del sucre. Com veureu, he utilitzat un bufador per torrar la pinya, però sempre és millor utilitzar una pala de cremar, si en teniu. A mi m'agrada més el resultat. Aquestes són unes postres perfumades i refrescants i el toc de whisky prepara el paladar per a un bon cafetó. Espero que us agradi.
1/2 pinya madura
150gr. crema pastissera
whisky
sucre

És fonamental que la pinya sigui madureta.

Li traiem tota la pell.

Ara, tallem rodanxes de pinya el més fina possible.

Poseu-les en un plat ample, sense apilar-les massa.

Ara, poseu-hi un polsim de sucre per sobre.

Amb un soplet... torreu el sucre. No cal cremar-lo massa. Veureu com el sucre es desfà.

Immediatament, amb el sucre calent... tireu un bon raig de whisky per sobre de tota la pinya. En aquest punt, el sucre cristalitzarà amb el whisky. Al cap i a la fi, la pinya quedarà gairebé submergida pel whisky.

Traiem la crema pastissera de la nevera...

... i omplim una mànega pastissera amb un cornet llis.

Ara, emplatarem els talls de pinya amb una mica de gràcia. Notareu que la pinya encara és una mica calenta. No passa res.

A continuació, decorem la pinya al gust.

Ja ho tenim.

Si voleu, podeu tirar una mica de sucre sobre la crema i cremar-la més.

Compte amb el soplet. Si no ho feu bé podeu cremar la crema enlloc del sucre.

I ja la podeu servir.

Que no falti la copa de cava.

Bon Profit!