Fa poc vaig tastar una estupenda amanida similar en un restaurant i avui us presento la meva versió. Em creuríeu si us dic que si tasteu aquesta amanida, es convertirà en una de les vostres amanides favorites? Potser sí o potser no, tampoc voldria «vacil·lar-vos». Però la barreja d'un bon tomàquet, d'aquells que saben autènticament a tomàquet, amb un bon formatge fresc i l'oli aromatitzat amb vainilla, és d'aquelles cosetes ben trobades a la cuina.

Només necessitareu tenir preparat l'oli suau de vainilla amb antelació. Per tant, pocs entrants es preparen tan ràpidament i tenen un resultat tan extraordinari com la recepta que us proposo ara. Tasteu-la i en parlem!

Ingredients

1 tomàquet tipus Montserrat per persona

formatge fresc

oli suau de vainilla

crema balsàmica de Mòdena

una mica d'anet

sal normal

sal en escates

Variants:

Hi podeu afegir una mica de pebre negre

Es pot decorar amb unes fulles de menta, alfàbrega, romaní o farigola

Podeu canviar el formatge fresc per mató o mozzarella

Preparació
1.

Com us comentava, dies o setmanes abans haurem preparat un Oli suau de vainilla.

2.

Aquesta és una amanida de tomàquet, bàsicament. Per tant, procureu aconseguir els tomàquets més bons del vostre entorn. No cal dir que si són ecològics i de temporada molt millor. Jo he emprat tomàquets tipus "Montserrat", que són força saborosos.

3.

Un cop net, tallarem el tomàquet a rodanxes molt fines per fer-ne el carpaccio. Jo ho faig amb ganivet però si teniu algú estri de cuinar per a fer carpaccio millor. Retireu totes les llavors possibles.

4.

El formatge fresc pot ser el que més us agradi, però és recomanable que tingui un gran contingut en nata.

5.

Col·locarem quatre petites porcions en el centre del plat.

6.

Cobrirem el formatge amb uns talls ben prims de tomàquet.

7.

Els salarem una mica amb sal normal.

8.

Ho amanirem amb oli suau de vainilla.

9.

Ara hi posarem una segona capa de tomàquet.

10.

A continuació hi tirarem una mica d'anet per sobre, molt lleugerament.

11.

I salarem amb una mica de sal en escates.

12.

Una mica més d'oli de vainilla...

13.

i ja per acabar, unes gotes de crema balsàmica de Mòdena.

14.

Meravellós entrant per a qualsevol àpat.

15.

Us encantarà.

16.

Ummm... grandiosa amanida amics meus. Bon profit!