Ja vam veure com cuinar el carutx, un plat tradicional molt antic que apareix en escrits medievals i que cal recuperar. Doncs bé, avui us presento el mateix plat però en versió pollastre. La diferència principal rau en el menor temps de cocció, però queda igual de bo. Sabor a rostit, però amb una presència dolça subtil i addictiva. Als nens els hi encanta! Som-hi!

Ingredients

1 pollastre tallat a trossos petits

1 cabeça d'all

1 branca de canyella

1 copa de moscatell

oli d'oliva

llard

sal

pebre negre

Variants:

Es pot fer també amb costella o peus de porc

Preparació
1.
carutx pollastre pas1

Demaneu que us tallin el pollastre a trossos no massa grans, com si fos per fer arròs.

2.
carutx pollastre pas2

Poseu a escalfar un tros de llard amb un bon raig d'oli d'oliva.

3.
carutx pollastre pas3

Poseu-hi l'all a aromatitzar.

4.
carutx pollastre pas4

Mentre s'escalfa l'oli, saleu la carn.

5.
carutx pollastre pas5

I empebreu-la.

6.
carutx pollastre pas6

Fregiu bé el pollastre per totes bandes.

7.
carutx pollastre pas7

Si no us hi cap tot a la cassola feu-ho en dues tandes i reserveu la primera.

8.
carutx pollastre pas8

Un cop tot el pollastre estigui ben marcat, ajunteu-lo de nou dins la cassola i tireu-hi un got de moscatell.

9.
carutx pollastre pas9

Abaixeu el foc.

10.
carutx pollastre pas10

Poseu-hi també dues branques de canyella.

11.
carutx pollastre pas11

Perfecte.

12.
carutx pollastre pas12

Tapeu-ho i deixeu-ho coure a foc lent durant uns 20 minuts. Remeneu de tant en tant i eviteu que es cremi per falta de líquid.

13.
carutx pollastre pas13

Un cop caramel·litzat el moscatell, la carn de pollastre tindrà un aspecte brillant i suaument enganxós. Apagueu el foc i deixeu reposar el plat un parell d'hores.

14.
carutx pollastre pas14

Escalfeu-lo de nou abans de servir-lo a taula.

15.
carutx pollastre pas15

Bon profit!

16.I PER BEURE...
carutx pollastre pas16