Ja vam veure com cuinar el carutx, un plat tradicional molt antic que apareix en escrits medievals i que cal recuperar. Doncs bé, avui us presento el mateix plat però en versió pollastre. La diferència principal rau en el menor temps de cocció, però queda igual de bo. Sabor a rostit, però amb una presència dolça subtil i addictiva. Als nens els hi encanta! Som-hi!

Ingredients

1 pollastre tallat a trossos petits

1 cabeça d'all

1 branca de canyella

1 copa de moscatell

oli d'oliva

llard

sal

pebre negre

Variants:

Es pot fer també amb costella o peus de porc

Preparació
1.

Demaneu que us tallin el pollastre a trossos no massa grans, com si fos per fer arròs.

2.

Poseu a escalfar un tros de llard amb un bon raig d'oli d'oliva.

3.

Poseu-hi l'all a aromatitzar.

4.

Mentre s'escalfa l'oli, saleu la carn.

5.

I empebreu-la.

6.

Fregiu bé el pollastre per totes bandes.

7.

Si no us hi cap tot a la cassola feu-ho en dues tandes i reserveu la primera.

8.

Un cop tot el pollastre estigui ben marcat, ajunteu-lo de nou dins la cassola i tireu-hi un got de moscatell.

9.

Abaixeu el foc.

10.

Poseu-hi també dues branques de canyella.

11.

Perfecte.

12.

Tapeu-ho i deixeu-ho coure a foc lent durant uns 20 minuts. Remeneu de tant en tant i eviteu que es cremi per falta de líquid.

13.

Un cop caramel·litzat el moscatell, la carn de pollastre tindrà un aspecte brillant i suaument enganxós. Apagueu el foc i deixeu reposar el plat un parell d'hores.

14.

Escalfeu-lo de nou abans de servir-lo a taula.

15.

Bon profit!

16.I PER BEURE...