El conegut xef de Casa Leopoldo, Oscar Manresa, ens mostra aquesta setmana el procés d'elaboració de les carxofes amb rovell d'ou. La carxofa és un aliment molt diürètic i digestiu, ideal per millorar els nivells anormals d'àcid úric o el reuma. Redueix els triglicèrids a la sang, el colesterol, porta una infinitat de vitamines... Siguem clars, fa miracles!
L'Oscar ens explica com podem fer la carxofa amb rovell d'ou afegint un toc sofisticat. Primer pelarem la carxofa i traurem els pèls que la fan amarga; a continuació la confitem uns 40 minuts i li afegim un rovell d'ou a sobre. Aquesta mateixa calor farà que el rovell estigui en el seu punt. Per donar-li l’últim toc, hi afegirem sal Maldon i un rajolí d'un bon oli d'oliva. Fes play al vídeo per saber-ne tots els detalls, ingredients i pas a pas. Som-hi!
Ingredients per a 4 persones:
- 4 carxofes
- 4 rovells d'ou
- Sal en escates
- Oli d'oliva
Primer de tot traiem el tall a les carxofes i les pelem ben netes.
La partim per la meitat i buidem els petits pèls de l'interior, que ens amargarien la recepta.
Omplim una cassoleta amb oli d'oliva i l'escalfem lleugerament, a uns 60 graus. Hi posem les carxofes i les deixem submergides durant 40 minuts.
Traiem les carxofes i les eixuguem una mica abans de posar-les en un plat.
Obrim quatre ous a temperatura ambient i posem els respectius rovells a sobre les carxofes. La calor de la pròpia carxofa farà que el rovell agafi la temperatura perfecta.
Afegeix una mica de sal en escates per sobre el rovell, i la recepta ja està llesta!