M'agrada la cuina gallega... ja que tinc alguna ascendència de Vigo. Això sempre m'ha fet tenir una especial estima per la cuina gallega, a banda és clar, de tractar-se d'un excel.lent receptari

La d'avui és una fàcil recepta... que la simplificaria dient que hem de bullir un pop amb patates i barrejar-lo amb una salsa "ajoarriero". La meva aportació és la guarnició d'una amanida de diversos tomàquets en cru (cherry, groc i mini-tomàquet pera)... que casen a la perfecció.

Ingredients

2kg pop de platja  

800gr. patates per bullir  

1 ceba

3 caps d'all

llorer  

sal maldon

Per fer la salseta

1 got d'oli d'oliva

3 dents d'all  

1/2 ceba  

1 cullerada de pebre vermell dolç (o "pimiento choricero" en pols també va bé)  

1 cullerada de pebre vermell picant

 un raig de vinagre  

Per l'amanida de tomàquets  

1 assortiment de tomàquets mini (cherry, groc i mini-tomàquet pera)

un raig de vinagre de Mòdena

oli d'oliva

sal

Preparació
1.
cassola pop patates pas1

Aquest és el llibre d'on he extret aquesta recepta.

2.
cassola pop patates pas2

El pop ens l'haurà netejat el peixater.

3.
cassola pop patates pas3

Posem a escalfar una cassola amb aigua i llorer.

4.
cassola pop patates pas4

Hi afegim una ceba pelada.

5.
6.
cassola pop patates pas7

El submergiu... i el traieu... i així fins a tres vegades.

7.
cassola pop patates pas8

Amb aquesta mida, no cal. Els poseu directament en aigua bullint i llestos. Bullirà, d'entrada, uns 15 minuts.

8.
cassola pop patates pas9

Ara, mentre bull el pop, preparem la resta d'ingredients per a fer la salseta.

9.
cassola pop patates pas10

Anirem pelant les patates a trossos.

10.
cassola pop patates pas11

Passats els 15 minuts... incorporem les patates... que hi estaran 20 minuts més.

11.
cassola pop patates pas12

Passat aquest temps... comprovem si està la patata i el pop cuits... i ho reservem.

12.
cassola pop patates pas13

El suquet de la cocció, en aquest cas, no l'aprofitarem. Reservarem les patates amb el pop.

13.
14.
cassola pop patates pas15

... tallarem el pop a trossos....

15.
cassola pop patates pas16

... i ho tornarem a barrejar en una cassola. Ho reservem.

16.
cassola pop patates pas17

Tenim tres tipus de tomàquets... el cherry, el groc i el pera... que li aportaran frescor i color al plat.

17.
cassola pop patates pas18

Els rentem bé i els tallem per la meitat.

18.
cassola pop patates pas19

Els amanim amb un raig de vinagre de Mòdena.

19.
cassola pop patates pas20

Un polsim de sal.

20.
cassola pop patates pas21

I un raig d'oli. Ho remenem i ho reservem.

21.
cassola pop patates pas22

 Anem a per l'últim pas: la salseta. Aboquem l'oli en una paella.

22.
cassola pop patates pas23

Daurem una mica l'all picat.

23.
cassola pop patates pas24

De seguida incorporem la mitja ceba picada... i el llorer.

24.
cassola pop patates pas25

Deixem un parell de minuts que es torri una mica...

25.
cassola pop patates pas26

Ara afegim el pebre vermell dolç i el picant (i el "pimiento choricero" en pols si en teniu).

26.
cassola pop patates pas27

Ho remeneu durant uns 20 segons... i ho aparteu del foc. Podeu apagar el foc, ja.

27.
cassola pop patates pas28

Ara, hi tireu uns 4 o 5 raigs de vinagre de vi... però COMPTE!... PERILL DE CREMADES!... que no us esquitxi per què us podeu cremar. L'oli roent barrejat amb el vinagre fred produeix una reacció força violenta. No us passeu amb el vinagre al principi.

28.
cassola pop patates pas29

Ara, sense foc... la salseta acabarà de tranquilitzar-se una mica... i ho remenem de nou.

29.
cassola pop patates pas30

Serà el moment d'abocar la salsa sobre el pop i les patates.

30.
cassola pop patates pas31

Si considereu que s'ha refredat massa el pop i les patates, li podeu donar un cop de calor (o al forn o al micro). Penseu que ja hem acabat amb les coccions. La salsa també escalfarà força el plat.

31.
cassola pop patates pas32

Ho remenem bé, procurant no aixafar les patates...

32.
cassola pop patates pas33

Rectifiquem de sal, si cal.

33.
cassola pop patates pas34

 I ja el tenim fet.

34.
cassola pop patates pas35

Utilitzarem una mica de sal maldon per emplatar.

35.
cassola pop patates pas36

 A mi és que m'agrada molt la sal... tot i que no hauria de prendre massa.

36.
cassola pop patates pas37

I emplatem acompanyant el pop amb l'amanida de tomàquets.

37.
cassola pop patates pas38

 Un plat molt bo.

38.
cassola pop patates pas39

El tomàquet li va més que bé. Refresca molt el gust de l'all.

39.
cassola pop patates pas40

Bon Profit!