M'agrada la cuina gallega... ja que tinc alguna ascendència de Vigo. Això sempre m'ha fet tenir una especial estima per la cuina gallega, a banda és clar, de tractar-se d'un excel.lent receptari

La d'avui és una fàcil recepta... que la simplificaria dient que hem de bullir un pop amb patates i barrejar-lo amb una salsa "ajoarriero". La meva aportació és la guarnició d'una amanida de diversos tomàquets en cru (cherry, groc i mini-tomàquet pera)... que casen a la perfecció.

Ingredients

2kg pop de platja  

800gr. patates per bullir  

1 ceba

3 caps d'all

llorer  

sal maldon

Per fer la salseta

1 got d'oli d'oliva

3 dents d'all  

1/2 ceba  

1 cullerada de pebre vermell dolç (o "pimiento choricero" en pols també va bé)  

1 cullerada de pebre vermell picant

 un raig de vinagre  

Per l'amanida de tomàquets  

1 assortiment de tomàquets mini (cherry, groc i mini-tomàquet pera)

un raig de vinagre de Mòdena

oli d'oliva

sal

Preparació
1.

Aquest és el llibre d'on he extret aquesta recepta.

2.

El pop ens l'haurà netejat el peixater.

3.

Posem a escalfar una cassola amb aigua i llorer.

4.

Hi afegim una ceba pelada.

5.
6.

El submergiu... i el traieu... i així fins a tres vegades.

7.

Amb aquesta mida, no cal. Els poseu directament en aigua bullint i llestos. Bullirà, d'entrada, uns 15 minuts.

8.

Ara, mentre bull el pop, preparem la resta d'ingredients per a fer la salseta.

9.

Anirem pelant les patates a trossos.

10.

Passats els 15 minuts... incorporem les patates... que hi estaran 20 minuts més.

11.

Passat aquest temps... comprovem si està la patata i el pop cuits... i ho reservem.

12.

El suquet de la cocció, en aquest cas, no l'aprofitarem. Reservarem les patates amb el pop.

13.
14.

... tallarem el pop a trossos....

15.

... i ho tornarem a barrejar en una cassola. Ho reservem.

16.

Tenim tres tipus de tomàquets... el cherry, el groc i el pera... que li aportaran frescor i color al plat.

17.

Els rentem bé i els tallem per la meitat.

18.

Els amanim amb un raig de vinagre de Mòdena.

19.

Un polsim de sal.

20.

I un raig d'oli. Ho remenem i ho reservem.

21.

 Anem a per l'últim pas: la salseta. Aboquem l'oli en una paella.

22.

Daurem una mica l'all picat.

23.

De seguida incorporem la mitja ceba picada... i el llorer.

24.

Deixem un parell de minuts que es torri una mica...

25.

Ara afegim el pebre vermell dolç i el picant (i el "pimiento choricero" en pols si en teniu).

26.

Ho remeneu durant uns 20 segons... i ho aparteu del foc. Podeu apagar el foc, ja.

27.

Ara, hi tireu uns 4 o 5 raigs de vinagre de vi... però COMPTE!... PERILL DE CREMADES!... que no us esquitxi per què us podeu cremar. L'oli roent barrejat amb el vinagre fred produeix una reacció força violenta. No us passeu amb el vinagre al principi.

28.

Ara, sense foc... la salseta acabarà de tranquilitzar-se una mica... i ho remenem de nou.

29.

Serà el moment d'abocar la salsa sobre el pop i les patates.

30.

Si considereu que s'ha refredat massa el pop i les patates, li podeu donar un cop de calor (o al forn o al micro). Penseu que ja hem acabat amb les coccions. La salsa també escalfarà força el plat.

31.

Ho remenem bé, procurant no aixafar les patates...

32.

Rectifiquem de sal, si cal.

33.

 I ja el tenim fet.

34.

Utilitzarem una mica de sal maldon per emplatar.

35.

 A mi és que m'agrada molt la sal... tot i que no hauria de prendre massa.

36.

I emplatem acompanyant el pop amb l'amanida de tomàquets.

37.

 Un plat molt bo.

38.

El tomàquet li va més que bé. Refresca molt el gust de l'all.

39.

Bon Profit!