Hola, gourmeters!
Avui us portem una recepta fàcil, fàcil! Per fer castanyes a casa sense fums ni focs. No us amoïneu que les castanyes no queden salades, ni de bon tros, però la sal ajuda a repartir la calor i la castanya es fa de seguida. En 20-25 minuts les tindreu fetes. I no us espanteu si sentiu esclatar la sal de tant en tant, és normal.
Queden superbones!
un grapat de castanyes
sal gruixuda
aigua
![IMG 3057 IMG 3057](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/12/33/85/img-3057.jpeg)
Podeu trobar castanyes de diferents orígens (Màlaga, Lleida, Portugal, Galícia, etc) però només cal que estiguin en bones condicions i siguin bones de sabor. Això també dependrà de com ha anat la temporada de castanyes a cada zona.
![IMG 3110 IMG 3110](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/12/37/99/img-3110.jpeg)
Renteu-les amb aigua.
![IMG 3061 IMG 3061](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/12/34/27/img-3061.jpeg)
Feu un tall horitzontal a la castanya però sense acabar de tallar-la.
![IMG 3064 IMG 3064](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/12/34/57/img-3064.jpeg)
Així.
![IMG 3068 IMG 3068](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/12/34/93/img-3068.jpeg)
Quan tingueu totes les castanyes tallades, poseu una capa generosa de sal gruixuda en una paella i lo poseu a escalfar a foc mig.
![IMG 3071 IMG 3071](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/12/35/38/img-3071.jpeg)
Assegureu-vos que quedi una superfície plana.
![IMG 3085 IMG 3085](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/12/35/77/img-3085.jpeg)
Col·loqueu les castanyes procurant que no es toquin entre elles per garantir una millor cocció.
![IMG 3099 IMG 3099](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/12/36/28/img-3099.jpeg)
I finalment, tapeu-les.
![IMG 3100 IMG 3100](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/12/36/67/img-3100.jpeg)
Depenent de la mida de castanya hauran d'estar entre 20 minuts si son petites fins a 30 minuts si son més grosses. Hi ha qui deixa una castanya sense tallar i quan esclata es considera que ja están cuites.
![IMG 3108 IMG 3108](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/12/37/18/img-3108.jpeg)
Un cop fetes vigileu que cremen molt, ansiosos!
![IMG 3117 IMG 3117](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/44/12/37/54/img-3117.jpeg)
S'haurien de poder pelar amb facilitat i queden molt bones! Bon profit!