Hola, gourmeters!
Avui us portem una recepta fàcil, fàcil! Per fer castanyes a casa sense fums ni focs. No us amoïneu que les castanyes no queden salades, ni de bon tros, però la sal ajuda a repartir la calor i la castanya es fa de seguida. En 20-25 minuts les tindreu fetes. I no us espanteu si sentiu esclatar la sal de tant en tant, és normal.
Queden superbones!
un grapat de castanyes
sal gruixuda
aigua
Podeu trobar castanyes de diferents orígens (Màlaga, Lleida, Portugal, Galícia, etc) però només cal que estiguin en bones condicions i siguin bones de sabor. Això també dependrà de com ha anat la temporada de castanyes a cada zona.
Renteu-les amb aigua.
Feu un tall horitzontal a la castanya però sense acabar de tallar-la.
Així.
Quan tingueu totes les castanyes tallades, poseu una capa generosa de sal gruixuda en una paella i lo poseu a escalfar a foc mig.
Assegureu-vos que quedi una superfície plana.
Col·loqueu les castanyes procurant que no es toquin entre elles per garantir una millor cocció.
I finalment, tapeu-les.
Depenent de la mida de castanya hauran d'estar entre 20 minuts si son petites fins a 30 minuts si son més grosses. Hi ha qui deixa una castanya sense tallar i quan esclata es considera que ja están cuites.
Un cop fetes vigileu que cremen molt, ansiosos!
S'haurien de poder pelar amb facilitat i queden molt bones! Bon profit!