Avui et porto una preparació antiga i tradicional, però que encara es cuina a moltes cases. La ceba envinagrada no només resulta saborosa i refrescant, també ajuda a fer la digestió i la pots incorporar a tota mena de preparacions (carn, peix, pizzes, pa, etc.). Som-hi!
- 2 cebes morades
- 3 grans d'all pelats
- 1 branca de romaní fresc
- 1 got de vinagre (de poma o xerés)
- 1 got d'aigua
- Uns grans de pebre negre
- 2 fulles de llorer
Variants:
S'hi poden afegir altres tipus d'herbes aromàtiques.
Prepara tots els ingredients.
En un recipient, posa els alls pelats, el pebre negre, el llorer i el romaní.
Posa-hi també el vinagre i ho deixes amanir una estona.
Pela i talla les cebes a la juliana.
Col·loca la ceba dins un recipient de vidre que es pugui tancar, i seguidament, afegeix-hi els alls, el llorer i la branca de romaní.
Escalfa l'aigua fins que bulli i barreja-la amb el vinagre.
Afegeix aquesta barreja al pot de vidre fins a cobrir totalment la ceba.
Deixa-ho refredar una estona a temperatura ambient.
Un cop fred, ja podràs tapar-ho i guardar-ho a la nevera. Passades dues hores ja es pot consumir, però millor deixar la ceba un o dos dies abans de tastar-la. Aquesta preparació t'aguantarà un mes tranquil·lament a la nevera.
Bon profit!