Avui et porto una preparació antiga i tradicional, però que encara es cuina a moltes cases. La ceba envinagrada no només resulta saborosa i refrescant, també ajuda a fer la digestió i la pots incorporar a tota mena de preparacions (carn, peix, pizzes, pa, etc.). Som-hi!

Ingredients
  • 2 cebes morades
  • 3 grans d'all pelats
  • 1 branca de romaní fresc
  • 1 got de vinagre (de poma o xerés)
  • 1 got d'aigua
  • Uns grans de pebre negre
  • 2 fulles de llorer

Variants:

 S'hi poden afegir altres tipus d'herbes aromàtiques.

Preparació
1.
IMG 8311

Prepara tots els ingredients.

2.
IMG 8320

En un recipient, posa els alls pelats, el pebre negre, el llorer i el romaní. 

3.
IMG 8323

Posa-hi també el vinagre i ho deixes amanir una estona.

4.
IMG 8331

Pela i talla les cebes a la juliana.

5.
IMG 8337

Col·loca la ceba dins un recipient de vidre que es pugui tancar, i seguidament, afegeix-hi els alls, el llorer i la branca de romaní.

6.
IMG 8341

Escalfa l'aigua fins que bulli i barreja-la amb el vinagre.

7.
IMG 8344

Afegeix aquesta barreja al pot de vidre fins a cobrir totalment la ceba.

8.
IMG 8347

Deixa-ho refredar una estona a temperatura ambient.

9.
IMG 8353

Un cop fred, ja podràs tapar-ho i guardar-ho a la nevera. Passades dues hores ja es pot consumir, però millor deixar la ceba un o dos dies abans de tastar-la. Aquesta preparació t'aguantarà un mes tranquil·lament a la nevera. 

10.
IMG 8363

Bon profit!