Que si, que si, un plat simple però ben bo que està, eh? Això mateix també passa amb la ceba al cop de puny. Aquesta és una amanida de pocs ingredients, però que sempre resulta agradable, en boca i a la vista.
El punt picantet del pebre negre és la clau d'aquesta bàsica recepta. Poseu-ne la quantitat que us vagi millor segons el vostre paladar, però poseu-ne. Us pot servir d'acompanyament per a molts altres plats. Es conserva força dies dins la nevera.
2 cebes grosses
Oli d'oliva verge extra
Pebre negre
Sal
Variants:
Podeu fer servir pebre "a les quatre pebres"
Podeu afegir-hi unes olives arbequines o d'Aragó
Ho podeu fer amb la ceba llarga de Berga
Feu una bona brasa amb troncs de faig o olivera.
Mentrestant, peleu les cebes. També les podeu posar sense pelar.
Emboliqueu-la.
Que quedi ben premsada.
Poseu-la a coure a la vora del foc.
Podeu posar-la sobre el foc amb una paella per a castanyes, si voleu. O deixar-la directament sobre les brases. En qualsevol cas, tingueu en compte que segons on la col·loqueu, el temps de cocció pot variar sensiblement.
I deixeu-la fer uns 10-15 minuts per cada banda, fins que noteu que està ben tova.
Retireu el paper d'alumini. Quina flaire que fa, eh?
I ara peleu la capa més cremada.
Us ha de quedar la ceba sencera amb aquest coloret tan agradable.
Talleu-la a trossos i col·loqueu-la en un plat.
Ruixeu tota la ceba amb oli d'oliva verge extra, el que més us agradi.
Tireu-hi una mica de sal i, seguidament, pebre amb generositat.
I a gaudir!