Que si, que si, un plat simple però ben bo que està, eh? Això mateix també passa amb la ceba al cop de puny. Aquesta és una amanida de pocs ingredients, però que sempre resulta agradable, en boca i a la vista.

El punt picantet del pebre negre és la clau d'aquesta bàsica recepta. Poseu-ne la quantitat que us vagi millor segons el vostre paladar, però poseu-ne. Us pot servir d'acompanyament per a molts altres plats. Es conserva força dies dins la nevera.

 

Ingredients

2 cebes grosses

Oli d'oliva verge extra

Pebre negre

Sal

 

Variants:

Podeu fer servir pebre "a les quatre pebres"

Podeu afegir-hi unes olives arbequines o d'Aragó

Ho podeu fer amb la ceba llarga de Berga

Preparació
1.
ceba escalivada pebre negre pas1

Feu una bona brasa amb troncs de faig o olivera.

2.
ceba escalivada pebre negre pas2

Mentrestant, peleu les cebes. També les podeu posar sense pelar.

3.
ceba escalivada pebre negre pas3
4.
ceba escalivada pebre negre pas4

Emboliqueu-la.

5.
ceba escalivada pebre negre pas5

Que quedi ben premsada.

6.
ceba escalivada pebre negre pas6

Poseu-la a coure a la vora del foc.

7.
ceba escalivada pebre negre pas7

Podeu posar-la sobre el foc amb una paella per a castanyes, si voleu. O deixar-la directament sobre les brases. En qualsevol cas, tingueu en compte que segons on la col·loqueu, el temps de cocció pot variar sensiblement.

8.
ceba escalivada pebre negre pas8

I deixeu-la fer uns 10-15 minuts per cada banda, fins que noteu que està ben tova.

9.
ceba escalivada pebre negre pas9

Retireu el paper d'alumini. Quina flaire que fa, eh?

10.
ceba escalivada pebre negre pas10

I ara peleu la capa més cremada.

11.
ceba escalivada pebre negre pas11

Us ha de quedar la ceba sencera amb aquest coloret tan agradable.

12.
ceba escalivada pebre negre pas12

Talleu-la a trossos i col·loqueu-la en un plat.

13.
ceba escalivada pebre negre pas13

Ruixeu tota la ceba amb oli d'oliva verge extra, el que més us agradi.

14.
ceba escalivada pebre negre pas14

Tireu-hi una mica de sal i, seguidament, pebre amb generositat.

15.
ceba escalivada pebre negre pas15

I a gaudir!