Sofregit, cigrons, llagostins i cloïsses. I poc més. Amb aquests ingredients podeu elaborar un plat de festa extraordinari. No necessiteu ni fumet. Us puc garantir que us encantarà. La recomanació de sempre, això si: producte fresc. Tant els llagostins com les cloïsses han de ser de bona qualitat.
Convé menjar llegum, i fer menjar llegum als nostres fills, ja que parlem de proteina vegetal de qualitat, fibra, vitamines, antioxidants, poc greix, lliures de gluten, i com no, un producte molt econòmic i fàcil de trobar. Vaja, que les llegums són un superaliment. Aprofiteu-lo! Som-hi!
800 g cigrons cuits
16-18 llagostins frescos
16-18 cloïsses fresques
mig porro
una ceba trinxada
1/2 pebrot verd trinxat
4 o 5 grans d'all
aigua
oli d'oliva
una cullerada de pebre vermell
2 tomàquets madurs ratllats
oli d'oliva
sal
Variants:
Podeu fer el mateix guisat amb gambes

Prepareu la verdura per fer el sofregit.

Els cigrons els podeu coure vosaltres o comprar-los ja cuits.

Renteu les cloïsses. Que siguin maques.

Poseu les cloïsses en aigua i sal durant mitja hora, per purgar la sorra que puguin tenir. Les podeu tenir fora de la nevera aquest temps.

Renteu els llagostins.

Peleu els llagostins.

Les pells i els caps les reserveu en una olla.

A aquesta olla, afegiu-hi tres o quatre grans d'all tallats per la meitat, amb pell i tot.

Cap a dins!

Un raig d'oli i un polsim de sal.

Daureu les pells i caps de llagostí fins que canviïn de color.

A continuació, afegiu-hi l'aigua. Aproximadament un litre i mig, i ho saleu lleugerament.

Deixeu-ho bullir durant uns 20 minuts, i després apagueu el foc.

Ara, prepareu el sofregit. Netegeu i trinxeu el porro.

Feu el mateix amb el pebrot, la ceba i un parell de grans d'all tallats a làmines.

Ratlleu els tomàquets.

Tireu una cullerada de pebre vermell dins el tomàquet.

A continuació, afegiu-hi el porro, el pebrot i la ceba.

Deixeu-ho sofregir fins que estigui ben daurat.

En aquest punt, ja hi podeu afegir el tomàquet.

Ara, i per estètica bàsicament, passeu el sofregit a un recipient per triturar.

Amb la batedora, deixeu-ho ben fi.

Torneu aquesta pasta a la cassola.

Coleu el brou dels llagostins dins la cassola.

Aprofiteu el brou per escurar bé el sofregit triturat.

I ara, que aquest brou amb el sofregit arrenqui el bull.

En aquest punt, ja hi podeu tirar els cigrons i deixar-ho reduir tot plegat uns 20 minuts.

El brou ha de cobrir lleugerament els cigrons. Si, un cop reduït, noteu que encara hi ha massa brou, retireu-ne una mica.

Evidentment, no descarteu aquest brou. Reserveu-lo per elaborar altres plats.

A continuació, renteu les cloïsses de nou i afegiu-les dins la cassola.

Afegiu al mateix temps els llagostins pelats.

Rectifiqueu de sal i deixeu-ho fer 5 minuts més, o fins que les cloïsses siguin obertes.

Ja fa una altra pinta, oi?

Com tots els guisats, convindria deixar-lo reposar una estona, una hora o dues.

Escalfeu-ho una mica i ja ho podeu servir.

Boníssim!

Bon profit!