Sofregit, cigrons, llagostins i cloïsses. I poc més. Amb aquests ingredients podeu elaborar un plat de festa extraordinari. No necessiteu ni fumet. Us puc garantir que us encantarà. La recomanació de sempre, això si: producte fresc. Tant els llagostins com les cloïsses han de ser de bona qualitat.

Convé menjar llegum, i fer menjar llegum als nostres fills, ja que parlem de proteina vegetal de qualitat, fibra, vitamines, antioxidants, poc greix, lliures de gluten, i com no, un producte molt econòmic i fàcil de trobar. Vaja, que les llegums són un superaliment. Aprofiteu-lo! Som-hi!

 

Ingredients

800 g cigrons cuits

16-18 llagostins frescos

16-18 cloïsses fresques

mig porro

una ceba trinxada

1/2 pebrot verd trinxat

4 o 5 grans d'all

aigua

oli d'oliva

una cullerada de pebre vermell

2 tomàquets madurs ratllats

oli d'oliva

sal

Variants:

Podeu fer el mateix guisat amb gambes

Preparació
1.
cigrons cloisses llagostins pas1

Prepareu la verdura per fer el sofregit.

2.
cigrons cloisses llagostins pas2

Els cigrons els podeu coure vosaltres o comprar-los ja cuits.

3.
cigrons cloisses llagostins pas3

Renteu les cloïsses. Que siguin maques.

4.
cigrons cloisses llagostins pas4

Poseu les cloïsses en aigua i sal durant mitja hora, per purgar la sorra que puguin tenir. Les podeu tenir fora de la nevera aquest temps.

5.
cigrons cloisses llagostins pas5

Renteu els llagostins.

6.
cigrons cloisses llagostins pas6

Peleu els llagostins.

7.
cigrons cloisses llagostins pas7

Les pells i els caps les reserveu en una olla.

8.
cigrons cloisses llagostins pas8

A aquesta olla, afegiu-hi tres o quatre grans d'all tallats per la meitat, amb pell i tot.

9.
cigrons cloisses llagostins pas9

Cap a dins!

10.
cigrons cloisses llagostins pas10

Un raig d'oli i un polsim de sal.

11.
cigrons cloisses llagostins pas11

Daureu les pells i caps de llagostí fins que canviïn de color.

12.
cigrons cloisses llagostins pas12

A continuació, afegiu-hi l'aigua. Aproximadament un litre i mig, i ho saleu lleugerament.

13.
cigrons cloisses llagostins pas13

Deixeu-ho bullir durant uns 20 minuts, i després apagueu el foc.

14.
cigrons cloisses llagostins pas14

Ara, prepareu el sofregit. Netegeu i trinxeu el porro.

15.
cigrons cloisses llagostins pas15

Feu el mateix amb el pebrot, la ceba i un parell de grans d'all tallats a làmines.

16.
cigrons cloisses llagostins pas16

Ratlleu els tomàquets.

17.
cigrons cloisses llagostins pas17

Tireu una cullerada de pebre vermell dins el tomàquet.

18.
cigrons cloisses llagostins pas19

A continuació, afegiu-hi el porro, el pebrot i la ceba.

19.
cigrons cloisses llagostins pas20

Deixeu-ho sofregir fins que estigui ben daurat.

20.
cigrons cloisses llagostins pas21

En aquest punt, ja hi podeu afegir el tomàquet.

21.
cigrons cloisses llagostins pas23

Ara, i per estètica bàsicament, passeu el sofregit a un recipient per triturar.

22.
cigrons cloisses llagostins pas24

Amb la batedora, deixeu-ho ben fi.

23.
cigrons cloisses llagostins pas25

Torneu aquesta pasta a la cassola.

24.
cigrons cloisses llagostins pas26

Coleu el brou dels llagostins dins la cassola.

25.
cigrons cloisses llagostins pas27

Aprofiteu el brou per escurar bé el sofregit triturat.

26.
cigrons cloisses llagostins pas28

I ara, que aquest brou amb el sofregit arrenqui el bull.

27.
cigrons cloisses llagostins pas29

En aquest punt, ja hi podeu tirar els cigrons i deixar-ho reduir tot plegat uns 20 minuts.

28.
cigrons cloisses llagostins pas30

El brou ha de cobrir lleugerament els cigrons. Si, un cop reduït, noteu que encara hi ha massa brou, retireu-ne una mica.

29.
cigrons cloisses llagostins pas31

Evidentment, no descarteu aquest brou. Reserveu-lo per elaborar altres plats.

30.
cigrons cloisses llagostins pas32

A continuació, renteu les cloïsses de nou i afegiu-les dins la cassola.

31.
cigrons cloisses llagostins pas33

Afegiu al mateix temps els llagostins pelats.

32.
cigrons cloisses llagostins pas34

Rectifiqueu de sal i deixeu-ho fer 5 minuts més, o fins que les cloïsses siguin obertes.

33.
cigrons cloisses llagostins pas35

Ja fa una altra pinta, oi?

34.
cigrons cloisses llagostins pas36

Com tots els guisats, convindria deixar-lo reposar una estona, una hora o dues.

35.
cigrons cloisses llagostins pas37

Escalfeu-ho una mica i ja ho podeu servir.

36.
cigrons cloisses llagostins pas38

Boníssim!

37.
cigrons cloisses llagostins pas39

Bon profit!