Sofregit, cigrons, llagostins i cloïsses. I poc més. Amb aquests ingredients podeu elaborar un plat de festa extraordinari. No necessiteu ni fumet. Us puc garantir que us encantarà. La recomanació de sempre, això si: producte fresc. Tant els llagostins com les cloïsses han de ser de bona qualitat.

Convé menjar llegum, i fer menjar llegum als nostres fills, ja que parlem de proteina vegetal de qualitat, fibra, vitamines, antioxidants, poc greix, lliures de gluten, i com no, un producte molt econòmic i fàcil de trobar. Vaja, que les llegums són un superaliment. Aprofiteu-lo! Som-hi!

 

Ingredients

800 g cigrons cuits

16-18 llagostins frescos

16-18 cloïsses fresques

mig porro

una ceba trinxada

1/2 pebrot verd trinxat

4 o 5 grans d'all

aigua

oli d'oliva

una cullerada de pebre vermell

2 tomàquets madurs ratllats

oli d'oliva

sal

Variants:

Podeu fer el mateix guisat amb gambes

Preparació
1.

Prepareu la verdura per fer el sofregit.

2.

Els cigrons els podeu coure vosaltres o comprar-los ja cuits.

3.

Renteu les cloïsses. Que siguin maques.

4.

Poseu les cloïsses en aigua i sal durant mitja hora, per purgar la sorra que puguin tenir. Les podeu tenir fora de la nevera aquest temps.

5.

Renteu els llagostins.

6.

Peleu els llagostins.

7.

Les pells i els caps les reserveu en una olla.

8.

A aquesta olla, afegiu-hi tres o quatre grans d'all tallats per la meitat, amb pell i tot.

9.

Cap a dins!

10.

Un raig d'oli i un polsim de sal.

11.

Daureu les pells i caps de llagostí fins que canviïn de color.

12.

A continuació, afegiu-hi l'aigua. Aproximadament un litre i mig, i ho saleu lleugerament.

13.

Deixeu-ho bullir durant uns 20 minuts, i després apagueu el foc.

14.

Ara, prepareu el sofregit. Netegeu i trinxeu el porro.

15.

Feu el mateix amb el pebrot, la ceba i un parell de grans d'all tallats a làmines.

16.

Ratlleu els tomàquets.

17.

Tireu una cullerada de pebre vermell dins el tomàquet.

18.

A continuació, afegiu-hi el porro, el pebrot i la ceba.

19.

Deixeu-ho sofregir fins que estigui ben daurat.

20.

En aquest punt, ja hi podeu afegir el tomàquet.

21.

Ara, i per estètica bàsicament, passeu el sofregit a un recipient per triturar.

22.

Amb la batedora, deixeu-ho ben fi.

23.

Torneu aquesta pasta a la cassola.

24.

Coleu el brou dels llagostins dins la cassola.

25.

Aprofiteu el brou per escurar bé el sofregit triturat.

26.

I ara, que aquest brou amb el sofregit arrenqui el bull.

27.

En aquest punt, ja hi podeu tirar els cigrons i deixar-ho reduir tot plegat uns 20 minuts.

28.

El brou ha de cobrir lleugerament els cigrons. Si, un cop reduït, noteu que encara hi ha massa brou, retireu-ne una mica.

29.

Evidentment, no descarteu aquest brou. Reserveu-lo per elaborar altres plats.

30.

A continuació, renteu les cloïsses de nou i afegiu-les dins la cassola.

31.

Afegiu al mateix temps els llagostins pelats.

32.

Rectifiqueu de sal i deixeu-ho fer 5 minuts més, o fins que les cloïsses siguin obertes.

33.

Ja fa una altra pinta, oi?

34.

Com tots els guisats, convindria deixar-lo reposar una estona, una hora o dues.

35.

Escalfeu-ho una mica i ja ho podeu servir.

36.

Boníssim!

37.

Bon profit!