De nou, un plat d'aquells que, pel seu nom, podem imaginar el sabor que tindrà, però un cop fet sorprèn gratament. Vaja, que aquest plat està molt més bo del que ens pensem.

És un plat que podeu fer en molt poc temps i amb el que quedareu com uns senyors. Jo recomano emprar cigrons acabats de coure, per què sempre queden més bons i per què així podreu aprofitar l'aigua de la cocció per fer la salseta. Altrament, podeu fer servir cigrons ja cuits i fer la salsa amb brou de peix o verdura o aigua directament. I a menjar amb tranquil·litat, eh? anar xuclant caps de gamba, pim, pam, pim, pam. Que vagi de gust!

Ingredients

300 g cigrons bullits

12 gambes

2 grans d'all

3 tomàquets madurs

brou de coure els cigrons

allioli negat

una mica de julivert fresc

oli d'oliva

pebre negre

sal

Variants:

Podeu fer l'allioli negat amb ou

Preparació
1.

La nit abans poseu els cigrons en remull amb una culleradeta de bicarbonat.

2.

L'endemà s'hauran hidratat força.

3.

Poseu-los a bullir fins que estiguin cuits. Us recomano la lectura prèvia de la recepta Cigrons bullits. També us recomano la lectura del consell La cocció dels llegums secs.

4.

Al mateix temps, guardeu una mica d'aigua de la cocció per a més endavant.

5.

Prepareu la resta d'ingredients del plat. Netegeu les gambes.

6.

Trinxeu els alls.

7.

Saleu les gambes.

8.

I empebreu-les.

9.

Poseu a escalfar una cassola al foc. Quan sigui calenta, tireu-hi un bon raig d'oli d'oliva i fregiu-hi les gambes.

10.

Doneu-li la volta i quan siguin fetes reserveu-les.

11.

En el mateix oli daureu l'all.

12.

Quan sigui ros (vigileu no se us cremi que amargaria el plat)...

13.

afegiu-hi el tomàquet.

14.

Remeneu-ho.

15.

Trinxeu una mica de julivert fresc.

16.

Afegiu-lo al sofregit.

17.

Rectifiqueu de sal i deixeu-ho coure a foc baix uns 15 minuts.

18.

Mentrestant, prepareu un allioli amb ou sencer, o una maionesa amb all, com voleu dir-li.

19.

Afegiu-li un bon raig del suc de la cocció dels cigrons.

20.

Amb això aconseguireu que es talli l'allioli, si no ho estava ja. D'això, sense ou, se'n diu allioli negat.

21.

Us ha de quedar una textura líquida.

22.

Quan tinguem el sofregit fet afegiu-hi els cigrons.

23.

Remeneu-ho tot junt.

24.

Ara, col·loqueu-hi per sobre les gambes.

25.

Poseu-les amb una mica de gràcia que no costa gens, eh? jeje.

26.

Sacsegeu una mica la cassola per repartir-ho bé.

27.

Seguidament, afegiu-hi un parell de cullerots del suc de la cocció dels cigrons.

28.

Sacsegeu-ho de nou i rectifiqueu-ho de sal.

29.

Tapeu la cassola i deixeu que es faci a foc lent.

30.

Hi haurà d'estar uns 10-15 minuts, que redueixi una mica.

31.

Ja ho tenim. Poseu-hi una mica més de julivert per sobre.

32.

Per últim, poseu la cassola dins el forn en mode grill.

33.

El que busquem és donar un aspecte torrat més atractiu a la vista, més professional.

34.

En 5 minuts ho tindreu llest per servir.

35.

Tothom a dinar!

36.

Poseu-hi cigrons i suquet.

37.

I al capdamunt les gambes. Que vagi de gust!

38.

Bon profit!