Més pasta, companys... i més bolets. Si és que no me'n canso mai. M'agrada aprofitar bé la curta temporada de bolets i fer plats que entrin per la vista... però que em facin gaudir del moment, ja que sé que no el tornaré a tastar fins, com a mínim, la temporada vinent de bolets. Són plats volàtils. De temporada, si més no.

Només us ho heu d'imaginar: una mica de pasta... una crema d'espinacs frescos... uns tomacons saltats... i un remenat de bolets frescos... ummmmmm. I a sobre sanot i no engreixa... no es pot demanar més, nanos. Quines coses té la nostra cuina, eh?... aquest no és plat tradicional com a tal, però no tot ha de ser tradicional ni molt menys. La cuina està viva... tant com el seu cuiner... i s'ha de provar, fusionar, innovar... i, per descomptat, gaudir.

Ingredients

20 tomàquets xerri  

400 g de pasta "cintes"

500 g d'assortiment de bolets frescos (cep, llenega i rovelló)  

2 manats d'espinacs  

1/2 porro  

125 g de nata líquida o crema de llet  

oli d'oliva

pebre  

sal

Preparació
1.

Faré servir unes cintes que he comprat.

2.

Uns tomacons xerri molt bufons.

3.

I un assortiment de bolets... d'aquells que costa trobar al mercat.

4.

Amb llenega negra (Hygrophorus latitabundus)...

5.

... cep...

6.

... i rovelló...

7.

Els netegem bé de pinassa i de pixades de vaca...

8.

Els rovellons estaven molt sanots també.

9.

I ara netejarem els espinacs que sempre porten molta sorra. Els heu de submergir en aigua freda... i després netejar-los bé sota l'aixeta.

10.

Posem l'aigua de la pasta a bullir, amb una mica de sal i oli.

11.

Un cop cuita... la reservarem.

12.

Aprofitarem l'aigua de coure la pasta... per coure els espinacs.

13.

Els poseu a bullir, entre 8-10 minuts.

14.

Mentrestant, podem anar picant una mica d'all i julivert...

15.

... el porro...

16.

... i els tomàquets. Els partirem per la meitat i els saltarem amb una mica de sal i oli.

17.

Els reservem.

18.

Ja tenim els espinacs cuits. Ara els hem d'escórrer bé... per extreure'n tota l'aigua.

19.

Haurem reservat l'aigua de la cocció dels espinacs...

20.

... que afegirem un cullerot o dos un cop estigui saltat.

21.

Seguidament, incorporem també la crema de llet o nata líquida.

22.

Ho remenem...

23.

... ho salem i deixem que cogui durant uns 5 minutets a foc baix.

24.

Passat aquest temps... passarem el contingut de la paella a un recipient per triturar-ho.

25.

I li passem el mini-primer.

26.

Us quedarà així... amb un coloret molt viu.

27.

Ara, ja podrem començar a muntar la pasta. En una cassola, hi barrejarem els tomàquets... la salsa que hem fet amb els espinacs...

28.

... i les cintes...

29.

Tot ben barrejadet... a foc mitjà.

30.

Hi tirarem un bon raig d'oli d'oliva.

31.

Afegim a la paella amb una mica d'oli, l'all i julivert...

32.

... i saltarem els bolets.

33.

...remenem...

34.

La pasta ja la podem emplatar.

35.

Hi tirarem un polsim de pebre negre per sobre.

36.

Els bolets... ja han agafat aquell coloret daurat tan maco...

37.

... els servim juntament amb la pasta... en un costat.

38.

... l'oli de la paella l'hem d'aprofitar.

39.

... i el tirarem per sobre del plat.

40.

I ja tenim el dinar o sopar fet.

41.

A què ho tastaríeu ara mateix?... és un plat deliciós, de veritat ho dic.

42.

També podeu canviar la presentació i servir els bolets a sobre de la pasta. Jo no soc cap il·luminat en presentacions. Procuro que quedi més o menys digne.

43.

Bon Profit!