Avui m'agradaria ressaltar que podeu aprofitar la brasa d'una barbacoa per fer unes cloïsses amb llimona. Com sempre us comento, és recomanable tenir les cloïsses submergides en aigua i abundant sal durant una hora per purgar-les de sorra. Per transportar-les, també les podeu cobrir amb un drap humit a fi i efecte de mantenir-les totes vives fins el moment de fer-les. Com veureu, a les cloïsses li afegirem una picadeta d'all i julivert, que sempre s'agraeix i, com no, un bon raig de llimona abans de presentar-les a taula. Si les cloïsses són bones, només us caldrà un bon vi per gaudir d'un àpat de luxe.
1 kg de cloïsses gallegues vives
1 llimona
Per fer la picada:
oli d'oliva
julivert fresc
all
sal
Variants:
- S'hi pot afegir un raig de vi blanc
- Podeu tirar pebre negre per sobre
![cloisses barbacoa pas1 cloisses barbacoa pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/00/91/63/cloisses-barbacoa-pas1.jpeg)
Si hem tingut les cloïsses en aigua i sal, les esbandirem bé i les conservarem en un drap humit, sobretot si les heu de tenir al sol un dia calorós.
![cloisses barbacoa pas2 cloisses barbacoa pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/00/92/05/cloisses-barbacoa-pas2.jpeg)
Preparem una picada amb all, oli d'oliva, julivert i una mica de sal.
![cloisses barbacoa pas3 cloisses barbacoa pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/00/92/47/cloisses-barbacoa-pas3.jpeg)
La podeu fer amb la batedora elèctrica. La reservem.
![cloisses barbacoa pas4 cloisses barbacoa pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/00/92/92/cloisses-barbacoa-pas4.jpeg)
Encenem la nostra barbacoa. Si hi podeu incorporar unes pinyes millor, més gustet agafaran les cloïsses.
![cloisses barbacoa pas5 cloisses barbacoa pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/00/93/34/cloisses-barbacoa-pas5.jpeg)
Ja tenim la barbacoa preparada i ben calentona.
![cloisses barbacoa pas6 cloisses barbacoa pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/00/94/27/cloisses-barbacoa-pas6.jpeg)
En aquest cas, utilitzaré una paella per comoditat. Les podeu fer directament a la graella, però llavors és més complicat manipular-les. En qualsevol cas, amb paella i tot, els aromes de la barbacoa també impregnen les cloïsses. Aboqueu-hi totes les cloïsses i tireu per sobre tres o quatre cullerades de picada.
![cloisses barbacoa pas7 cloisses barbacoa pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/00/95/02/cloisses-barbacoa-pas7.jpeg)
És recomanable tapar-les amb una paella del mateix diàmetre o superior, o qualsevol tapadora. D'aquesta manera s'obriran encara més ràpidament i quedaran més sucoses.
![cloisses barbacoa pas8 cloisses barbacoa pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/00/95/44/cloisses-barbacoa-pas8.jpeg)
Tirem un bon raig de llimona per sobre, una mica de sal...
![cloisses barbacoa pas9 cloisses barbacoa pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/00/95/86/cloisses-barbacoa-pas9.jpeg)
i ja les podeu servir directament. Un petit plaer, nanos. A més, les cloïsses són molt saludables.
![cloisses barbacoa pas10 cloisses barbacoa pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/00/96/28/cloisses-barbacoa-pas10.jpeg)
Bon profit!